Melih Gökçek'ten önemli analiz

Çerçeve programına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Amerika ve Türkiye üzerinden örnekler vererek yaptığı analizde yeni darbe şeklinin sivil devrim haline nasıl dönüştüğünü anlattı.

Melih Gökçek'ten önemli analiz
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Gazeteci Fatih Şahin'in sunuculuğunu yaptığı Çerçeve programına katıldı.

Fatih Şahin'in sorularını yanıtlayan Gökçek, Amerika ve Türkiye üzerinden örneklerle siyasi bir analizde bulundu.

Olayların arkasında kimler var?
Bu olayların arkasında kesinlikle Neoconlar var. Neoconlar Amerika'da İsrail yanlısı Yahudiler'dir. Amerika'da iki çeşit Yahudi var. Bir İsrail'e karşı olan, kendi dinlerini yaşayan, kendi kendilerine sakin olan bir şey… Geçenlerde bunlar İsrail'e karşı muazzam bir protesto hareketi yaptılar. Birde Siyonist hareket eden, İsrail ile bağlantılı olan Neoconlar var. Bu Neoconlar vatandaşımızın daha rahat anlayabilmesi için Türkiye ile bir benzetme yapayım. Türkiye'nin Ergenekon'u neyse Amerika'nın Ergenekon'u da Neoconlar. Bunlar oradaki Cumhuriyetçi parti içerisinde yoğunlaşmışlar. Bizde nasıl CHP'nin içerisinde Ergenekoncular daha çok yoğunlaşmışsa orada da aynı şekilde Neoconlar Cumhuriyetçi parti içerisinde. Obama demokrat.

‘Yeni darbe şekli sivil devrim'
Bunlar dünyada paraya hükmediyorlar. Nerede bir ülke ayağa kalkıp kendi başına güç haline gelmeye başlıyor. Kafasını dikine kaldırıyor hemen onun başına biniyorlar. Eskiden darbelerle biniyorlardı. Askere darbe yaptırıyorlardı. Ama özellikle son yüzyılın konjektürü darbeleri, askerleri tamamen tavsiye ettiği için yeni darbe şeklini sivil darbe tarzına döndürdüler. Sivil devrim dedikleri bizdeki gezi olayı, Ukrayna'daki olaylar. Aynısını Sırbistan'da yaptılar, Gürcistan'da yaptılar, Panama'da yaptılar, Kırgızistan'da yaptılar, Mısır'da yaptılar, Tunus'ta yaptılar… Yani yaptıkları sınırsız yer var. Ukrayna'da ikinci kez yapıyorlar.

‘Türkiye'ye de darbe ihraç ediliyor'
Şimdi söyleyeceğim şeyi izleyiciler not etsin. 27 dakikalık bir kaset var.'Revolation bussines' o kasetin içerisinde Ukrayna'dan Amerika'dan bir milyon dolar aldığını itiraf eden birisi var. Kendisi itiraf ediyor. O adam son gezi olaylarında İstanbul'da Park Otel'e geldi eğitim verdi. Ve bunların bütün vazifesi devrim ihracında bulunmak. Her tarafa devrim ihraç ediyorlar. Sırbistan'da Canvas diye bir örgüt kurmuşlar. Sırbistan'da 10 yıl önce darbe yapıp sonra bu darbe şeklini endüstri haline getiren bütün dünyaya Amerika'daki Soros adına, Neoconlar adına satışını yapan adam. Türkiye'ye de ihraç ediyor. Her gittiği yere muakkaf oluyorlar. Tek muakkaf olamadıkları yer Türkiye. Recep Tayip Erdoğan'ın aldığı dualar, halkın inanarak destek vermesi ve iradeli bir insan olup ayakta dimdik durması.

‘Siyasi olarak Kılıçdaroğlu'nu kullanıyorlar'
Bu işler olurken her yerde değişik taşeronlar kullanıyorlar. Bu taşeronları kullanırken bazen bilerek, bazen bilmeyerek, ama şu şekilde, ama bu şekilde bu olayların içerisine giriyor. Ve maalesef Türkiye'de siyasi olarak Kılıçdaroğlu'nu kullanıyorlar, bütün marjinal grupları kullanıyorlar. Maalesef hizmeti de buna dâhil ettiler ve üçlü bir koalisyon halinde olduğu gibi iktidara karşı inanılmaz bir hücum halindeler.

‘Yüzde 50'ye yakın ol alırsak bu olaylar azalacak'
İnşallah sandığı yakalayacağız. İnanıyorum ki biz sandıktan yüzde 50 ye yakın bir oyla çıktığımız takdirde bu olayların ciddi anlamda yavaşlayacağını düşünüyorum. Destek almayacağını düşünüyorum. Ve bu olaylardan sonra artık Neoconların Türkiye ile bir süre uğraşmayacağını düşünüyorum. Bizi kendi halimize bırakacağını düşünüyorum. Buda benim kendi analizlerimden çıkarttığım bir siyasi sonuç.

Melih Gökçek'ten önemli analiz