İncesu Belediyesinde Toplu Sözleşme

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı ile İncesu İlçe Belediyesi arasında devam eden toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Toplu iş sözleşme görüşmeleri Belediye Kültür evinde Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, sendika yetkilileri ile belediye işçilerinin katılımı ile gerçekleşti.
Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, "Sözleşmemizin süresi 2 yıldır. Birinci yıl yevmiyelere yüzde 13, sosyal haklara yüzde 25'e varan zam yapıldı.
Yani arkadaşlarımızın maaşlarına birinci yıl ortalama yüzde 18 en düşük 250 TL zam gelecek. İkinci yılda yevmiyelere yüzde 12 sosyal haklara da ilaveten zam gelecek.
Sözleşmemizde kıdem zammı olduğu için yılı fazla olanlara 280 TL'ye kadar net zam gelecektir. İncesu'ya ve belediyemize sözleşmemiz hayırlı olsun" diye konuştu.

AK Parti döneminde geçici işçilere ve sözleşmeli çalışanlara kadro verildiğini ifade eden Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, şunları kaydetti:
''Türkiye'de bir çok belediyenin değişik kurumlara borcu var işçilerimize 10 yıldır maaş konusunda hiçbir sıkıntı çekmiyoruz maaşları gününde alan bir belediyeyiz. Hiçbir kurumu da borcumuz bulunmamaktadır.''
Kaynak: AA