Gazze'den İsrail'e Füze Atılması

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in, sınır kentlerini hedef alan füze saldırılarına cevabının "çok sert" olacağını söyledi.

Netanyahu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, vatandaşlarının güvenliği için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, "İsrail, ülkeyi hedef alan terör eylemlerini sonuçsuz bırakmamaya ve saldırı düzenleyenleri vurmaya devam edecek. Cevabımız çok sert olacak" dedi.

Askeri yetkililer de Gazze'den atılan ve İsrail'in sınır kentlerini hedef alan füze saldırıları sonrası olağanüstü toplandı.
İsrail ordu sözcüsü Peter Lerner, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, ordunun Gazze sınırındaki bölgelerde oturan vatandaşlarından sığınaklara yakın bölgelerde kalmaları çağrısında bulundu. Açıklamada, toplantı içeriği ve alınan kararlara ilişkin ise bilgi verilmedi.
- Gazze'nin tek ticari sınır kapısı kapatıldı-
Öte ayndan İsrail yönetimi, füze saldırılarına tepki olarak Gazze'nin tek ticari kapısı olan Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nın kapatılmasına karar verdiğini açıkladı.

İsrail devlet radyosu, akşam saatlerinde İsrail'in Gazze sınırında bulunan Sderot, Netivot, Sdot Nagv ve Poet Negev kentlerine, ilk belirlemelere göre en az 30 füzenin atıldığını duyurmuştu. Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıların sorumluluğunu İslami Cihad Hareketinin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri üstlenmiş, bunun İsrail'in dün harekete mensup 3 kişiyi öldürmesine misilleme olarak yapıldığını açıklamıştı.
İsrail ordusunun dün Refah kentine düzenlediği hava saldırısında 3 Filistinli hayatını kaybetmişti. Beyt Hanun'da bir evde meydana gelen ve saldırı olma ihtimali üzerinde durulan patlamada da 3 kişi ölmüş, biri kadın ikisi çocuk, 7 kişi yaralanmıştı.
Kaynak: AA