Ödemiş’te Bilgi Yarışması Heyecanı

İzmir (iha)
Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ilçe genelinden okulların katılımıyla düzenlenen bilgi yarışmasında ortaokullarda Özel Dünya Koleji, liselerde de Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi (HUAL) ipi göğüsledi.

Ödemiş’te Bilgi Yarışması Heyecanı
Ortaokullar kategorisinde 7 okul ikinciliği, 2 okul da üçüncülüğü paylaştı.

Sabah ortaokullarla başlayıp, öğleden sonra liselerle devam eden bilgi yarışması maratonuna Ödemiş Belediyesi’nin düğün ve kongre merkezi ev sahipliği yaptı. Geçmiş yılların aksine bu kez tezahüratsız yapılan yarışmalar büyük çekişmeye sahne oldu. Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Sakal ve okul müdürleriyle birlikte yarışmaları takip etti.

ORTAOKULLARDA ÖZEL DÜNYA
Ortaokullar kategorisinde Özel Dünya Koleji 20 sorudan sadece bir soruya yanlış yanıt verirken, geriye kalan tüm sorularda puan aldı. 95 puanla birinci olan Özel Dünya Koleji’ni 90’ar puana sahip, Birgi Kazımpaşa Ortaokulu, Kaymakçı THK Ortaokulu, Ovakent Ortaokulu, Yeniceköy Ortaokulu, Özel Birgivi Ortaokulu, Ödemiş Ortaokulu ve 50. Yıl Ortaokulu takip etti. 85’er puanlı Çaylı Ortaokulu ve Gereli Şehit Er Süleyman Özdemir Ortaokulu da üçüncülüğü paylaştı.

LİSELERDE HUAL
Ödemiş’teki 8 lisenin katıldığı liseler kategorisinde 15 sorudan sadece birine yanlış yanıt veren Hulusi Uçaçelik Lisesi (HUAL) 70 puanla ipi göğüsleyen lise oldu. Çekişmeli geçen bu kategoride Ödemiş Fen Lisesi uzun süre önde gitmesine karşın Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi sözel bölümde öne geçmeyi başardı.

70 puanla Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi birinci, 60 puanla Ödemiş Fen Lisesi ikinci oldu. 55’er puana sahip Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Öğretmen Lisesi ve Ödemiş Anadolu Lisesi üçüncülüğü paylaştı. Prof. Dr. Muzaffer Kula Lisesi 45, Ödemiş Ticaret Meslek Lisesi 40, Ovakent Çok Programlı Lise 35, Ödemiş Endüstri Meslek Lisesi de 25 puan elde etti. Yarışmada sorulan 15 sorudan birinde hata olduğu için o soruda tüm liselerin hanesine 5’er puan yazıldı.

Yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik eden ve emeği geçen öğretmenlere de teşekkür eden Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü, yarışmaların son derece çekişmeli geçtiğini ortaya çıkan derecelerin ilçe merkezi, köy ve beldelerdeki okulların yarışmaya iyi hazırlandığının bir göstergesi olduğunu dile getirdi.
Kaynak: İHA