Mhp Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Mersin'de

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, "Baştaki yönetimin acziyetinden dolayı birileri bu toprakların üzerinde hesap yapmaya kalkıştılar. İşte bizim derdimiz de bu. Bu hesap yaptıranlar nasıl sandıkla geldiyse onları sandıkla göndermek boynumuzun borcudur" dedi.

Öztürk, partisinin Toroslar ilçesi Ayışığı Düğün Salonu'nda düzenlediği programda yaptığı konuşmada, 30 Mart yerel seçimlerinin görünürde belediye seçimleri olduğunu ancak anlam itibariyle çok farklı manalar taşıdığını belirtti.

Hükümetin 11 yıldır iktidarda olduğunu ve artık yorulduğunu, bu yorgunluktan dolayı da ne yaptığını bilmez hale geldiğini savunan Öztürk, "Bu sarhoşluk içerisinde memleketi badirelere sürükleyecekleri endişesini taşıyoruz. Dolayısıyla 30 Mart'ın bu iktidarın son kullanma tarihi olarak tarihe geçmesini istiyoruz. Onun için yaradana elimizi açıp sığınacağız ve ondan isteyeceğiz. Ancak önce üzerimize düşen görevi yapmak zorundayız. Bizler onun için yollardayız" dedi.

Türkiye'nin üzerinde kolay bir şekilde birilerinin hesap yapamayacağını ve Türkiye'yi bu konuma getirmek isteyenlere de fırsat vermeyeceklerini ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:
"Evlerinde ayakkabı kutularına paralar yığarak, kasalarını doldurarak yetim hakkı üzerine saraylar, kaşaneler kurarak bu vatanı kimse kazanmadı. Bu topraklar kolay vatan olmadı. Dünyada hiçbir coğrafya yok ki vatan oluncaya kadar uğrunda bu kadar şehit kanı akıtılsın. Onun için kıymetli. Onun için kıymetini bilmeyenler tarafından yönetildiği vakit bu topraklar üzerindeki vatan evlatlarına bakan evlatlarını tercih ediyorlar. Baştaki yönetimin acziyetinden dolayı birileri bu toprakların üzerinde hesap yapmaya kalkıştılar. İşte bizim derdimiz de bu. Bu hesap yaptıranlar nasıl sandıkla geldiyse onları sandıkla göndermek boynumuzun borcudur. Bunun için sizlere ihtiyacımız var. Burada bulunmamızın sebebi bu. Bunlar iktidara milli iradeyi çalarak geldiler. O alışkanlıkla her şeyimizi çaldılar. Korkarız ki kutuları doldu, kasaları doldu. Bir fırsat daha verirsek gidip boşaltıp, boşlarıyla gelecekler. Yeniden doldurmak için ama bizde de takat kalmadı. Onun için sizler sandıklarda görev alacaksınız."
Tarihte Türkiye toprakları için yedi düvelle mücadele edildiğini anlatan Öztürk, şunları söyledi:
"Kanımızı sebil ettik akıttık. Yeniden yeniden bu toprakları kanımızla yıkadık. Bir çok cephede sıra sıra şehitler vererek en sonunda dedik ki, bu toprakların üzerinde kurulan devletin adın Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Üzerinde yaşayan milletin adı dün ne ise bugün de odur. Yani Türk milletidir. Yanına hiç bir paçavrayı layık görmeyeceğimiz ay yıldızlı bayrak, onurumuzdur, şerefimizdir, istiklalimizin temsilcisidir. Konuştuğu dil Türkçedir. Türkçe yazıp Türkçe okuyacaktır. Bunların hepsinin bedelini ödedik. Bu topraklarda ikinci sınıf vatandaş yoktur. Herkes birinci sınıftır ve Türk milletinin saygıdeğer evlatlarıdır."
Kaynak: AA