Kore Gazilerinin Torunlarına Burs

Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği tarafından Zonguldak'ta yaşayan Kore gazilerinin torunlarına eğitim bursu verildi.

Zınguldak Orduevinde düzenlenen törene eşi Jeonpa Park ile katılan Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han, gazi torunu 10 öğrenciye eğitim bursu belgesini takdim etti.

Han, törende yaptığı konuşmada, Türkiye ve ülkesinin coğrafi olarak uzak olmasına rağmen dünya barışının koruyucuları olarak geleneksel kardeşlik ve işbirliğini sürdürdüğünü söyledi.

Kore halkının, zor zamanlarında yardım ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Türk milleti ve Türk ordusunu sonsuza dek hatırlayacağını belirten Han, "İlerleyen zamanlarda iki ülke arasındaki ilişkilerin askeri, siyasi, sosyal ve ekonomik alanlarda daha da gelişeceğine ve güçleneceğine inancım sonsuzdur" diye konuştu.

- Albay Tandoğan'ın konuşması

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı emekli Albay Mehmet Şükrü Tandoğan ise şehit ve gazilerin dünyanın bir ucunda kahramanca savaşarak, Kore halkının hür ve bağımsız olmasına katkı sağladıklarını anlatarak "Kore de savaşan gazilerin Türk askerinin kahramanlığını, cesaret ve fedakarlığını en iyi şekilde göstermişler ve birer kahraman olarak yurda dönmüşlerdir" dedi.

Törene, Zonguldak Vali Yardımsı Ahmet Mailoğlu ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA