Bdp'nin İğdır Mitingi

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Gülen cemaati ile AKP, 11 yıl anonim şirket gibi bu ülkeyi yönetti" dedi.

Belediye Meydanı'nda partisi tarafından düzenlenen mitingde konuşan Demirtaş, Iğdır'ın 5 yıl önce demokratik bir iradeyle yerel yönetimde BDP'yi tercih ettiğini, aradan geçen sürede çalışarak çabalayarak, halkının da desteğiyle yıllardır yapılmayan hizmetleri Iğdır Belediyesi aracılığı ile kente kazandırmayı başardıklarını söyledi.

Konuşmasında 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin önemine değinen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"30 Mart seçimleri sadece belediye başkanlığı seçimi değil, 30 Mart'ta BDP'ye verilmiş her oyun anlamı şudur, 'Sizler, yani bu halkı kimliği ile diliyle, kültürü ile yok sayanlar, sizler yani faşizme sarılmış olanlar, bizler açlıktan, yoksulluktan mücadele ederken paraları kasa kasa götürenler, kamyonetlerle götürenler, bizler asgari ücretle çalışıp, bir lokma ekmeğin peşinde ter dökerken, 1 milyon dolarlık kol saati takanlar, bakın biz sizi sandığa gömüyoruz. Bu yüzden BDP'ye oy veriyoruz' demektir."
Barış ve kardeşlik için çalıştıklarını anlatan Demirtaş, "Biz kardeşlik için barış için, gece gündüz yollarda olalım bu halkın tek bir evladının burnu kanamasın diye bütün vücudumuzu taşın altına koyalım, bunlar bir oy için halkları birbirine kırdırıp düşman etmeye çalışsınlar. Bunları görün işte hepsinin hesabını sorma hakkı 30 Mart'ta ortaya çıkacak" şeklinde konuştu.

- "Hesap verme zamanı"
Selahattin Demirtaş, Gülen cemaati ile AK Parti'nin aynı politikayı yürüttüğünü iddia ederek,şunları kaydetti:
"Gülen Cemaati ile AKP 11 yıl anonim şirket gibi bu ülkeyi yönettiler. Beraber her türlü işi çevirdiler. 11 yıl aralarında su sızmıyordu. 11 yıl boyunca beraber devleti ele geçirdiler. O günlerde işler iyidi. O günlerde Pensilvanya'dan Başbakan'a dualar ediliyordu. 'Allah sana zeval vermesin' diyordu. 'Allah ayağını taşa değdirmesin' diyordu. Başbakan da burada ona çağrıda bulunuyordu. Bakanlar ağlıyordu, göz yaşları sel oluyordu 'Fethullah Gülen ülkene dön' diyordu. 1 yıl önce çok değil, şimdi nereden nereye geldik. Fethullah Gülen orada beddualar yağdırıyor. Zannedersin ki biz bunları düşman etmişiz birbirlerine. Siz beraber yediniz bitirdiniz ülkeyi, şimdi hesap verme zamanı ise beraber hesap vereceksiniz."
Demirtaş ve beraberindekiler daha sonra Ağrı'ya gitmek üzere kentten ayrıldı.
Kaynak: AA