Öğrencilere Vergi Bilinci Aşılanıyor

Muş'un Bulanık ilçesi Malmüdürlüğü, Vergi Haftası münasebetiyle çeşitli okulları ziyaret ederek kitap dağıttı.

Öğrencilere Vergi Bilinci Aşılanıyor

Vergi Haftası kapsamında Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Mal Müdürü Ali Kaydak, Yardımcısı Bekir Gökdağ ve Veri Hazırlama Memur Halit Göktaş, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Verginin önemini anlatan Mal Müdürü Ali Kaydak, öğrencilerden yaptıkları alışverişlerde mutlaka fiş veya fatura almalarını istedi. Kaydak, "Vergi vermede gönüllülük bilincinin oluşturulması gerekir. Bunun için çocuk yaşlarda bu bilinci aşılamamız kaçınılmazdır. Vergi Haftası kutlamaları çerçevesinde çeşitli etkinlikler yapılmasının amacı, çocuklarımızda bu bilinci oluşturmaktır. Verginin toplumun bütün kesimlerine benimsetilmesi ve vergide gönüllü ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl şubat ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlanmaktadır. Maliye Bakanlığımız ve çalışanları olarak vergi haftası etkinlikleri ile bilgisi, sevgisi ve vergisi ile ülkemize katkı sağlayan ve topluma sunulan hizmetlerde payı olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor şükranlarımız sunuyoruz. Vergi sadece belli kesimin veya en çok kazananın ödemesi gereken mali yükümlülük değil. Toplumun her kesiminin, her vatandaşımızın kazandığı nispette devletine ve milletine katkıda bulunmasıdır” dedi

Büyük ve saygın bir millet, güçlü-itibarlı bir devlet olabilmemiz için millet olarak kat edecek daha çok yolun olduğunu ifade eden Kaydak, “Bütün hedeflerimize varmanın yolu ise vergiden geçiyor. Kolay para kolay elde edilmiyor. Bunun zorluğunu tırnaklarıyla mücadele ederek elde eden kişilere sormak lazım. Her kim için olursa olsun kazanmak çok değerli ve kutsaldır. Bunun üzerinden millete bir ikramda bulunmak da bana göre bir birey olarak bizi en mutlu eden şeylerdendir diye düşünüyorum. Bu güzel vatanda her eser neticede vergi veren insanlarımızın eseridir. Bugün vatanımızda görebildiğimiz alt yapı, üst yapı velhasıl tüm güzellikler, bugün devletimizin ulaştığı güç kuvvet, silahlı kuvvetlerimizin gücü; eğitimde, sanatta ulaştığımız yerlerin hepsi güzel kazançların sonunda verilen vergilerle elde edilmiştir. Bunlarda kazananların, üretenlerin payı ve emeği vardır. Sizler, ödediğiniz vergilerin ve elde ettiğiniz kazançları milletle bölüşmenizin karşılığını milletin sevgisi ve duası olarak alıyorsunuz. Sizin gücünüz milletimizin gücüdür.

Bizler de ilçe vergi idaresi olarak bu eğitim çalışmalarına önem vermekteyiz" şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Sait Haydaroğlu ise, ülkenin geleceğinin ve kalkınmasının iyi bir eğitimden geçtiğini belirtti.

Mal Müdürü Ali Kaydak, Mal Müdürü Yardımcısı Bekir Gökdağ ve Veri Hazırlama Memur Halit Göktaş, daha sonra öğrencilere vergi konulu afiş ve kitap dağıttı.

Kaynak: İHA