Erbakan'ın Vefatının 3. Yılı

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, "Nur topu gibi bir İslam medeniyeti geliyor. Bunu engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar" dedi.

Tongüç, Saadet Partisi Batman Gençlik Kolları Başkanlığı'nca Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerekleştirilen "Erbakan'ı Anmak ve Anlamak" etkinliğine katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Kürtçe mevlit ve kasideler okundu. Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın hayatını anlatan film gösteriminin ardından konuşan Tongüç, ABD ve batının büyük bir hınçla İslam ülkelerine saldırdığını, Mali ve Orta Afrika'da yaşayan hadiselerin yüreklerine hançer saplatacak kadar dehşet verici olduğunu söyledi.

"İslam Birliğini kurmadan, D-8'leri harekete geçirmeden bu zulmü ortadan kaldırmamız mümkün değildir" diyen Tongüç, şöyle konuştu:
"Bugünkü telaş, bugünkü işgaller, bugünkü güç gösterilerinin sebebi nedir derseniz batı şunu gördü. Bu sosyal hadiseler boşluk kabul etmez. Nur topu gibi bir İslam medeniyeti geliyor. Bunu engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar mızrak cuvala sığmayacak o hak gerçek. Bizimde yeryüzünde gördüğümüz bir zaman dilimi içerisinde inşallah insanlığın kurtarıldığı o günler gelecektir."
Yaşanabilir bir Türkiye kuracaklarını kaydeden Tongüç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ayasofya müze olarak kalmaz ibadete açacağız. Milyonluk cemaatle orada tekbir seslerini yükselteceğiz. Yeniden bir Türkiye kuracağız. Kan ve gözyaşından başka bir şey vermeyen dünya yerine yeni bir dünya kuracağız. Yeni bir dünya kurduğumuzda Kudüs'deki Mescid-i Aksa'da pis cizmeleri ile içinde bulunan siyonist İsrail orayı terk edecek. Batman'dan özel seferlerle Mescid-i Aksamıza gideceğiz. Allah bu yolda hepimizi muzaffer kılsın."
Kaynak: AA