Çiğli'de Gerginliğe Sebep Olan Çöp Eylemi Sona Erdi

Çiğli’de geçtiğimiz Cuma gününden itibaren devam eden Çiğli Belediyesi temizlik işleri işçilerinin çöp toplamama eylemi sona erdi.

Çiğli'de Gerginliğe Sebep Olan Çöp Eylemi Sona Erdi
Çiğli’ye gelerek işçilerle görüşen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın uzlaşmalarının ardından işçiler çöpleri akşam saatlerinden itibaren toplamaya başladı.


Çiğli’de sekiz gündür devam eden çöp eylemi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun devreye girmesiyle sona erdi. Çiğli Belediye şantiyesine işçilerle görüşmek üzere önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ardından Disk Genel İş 5 Nolu Şube Başkanı Naci Çetin ile Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak gitti. Şantiyede akşam saatlerinde kendisini bekleyen işçilere seslenen Başkan Solak, emeğin en yüce değer olduğunu belirterek, işçilerden eylemi sona erdirmelerini istedi. Başkan Aziz Kocaoğlu ile anlaştıklarını ve en kısa sürede işçilerin bütün alacaklarının ödeneceği sözü veren Başkan Metin Solak, “Kimsenin incinmesini istemedim, haksızlık yapmadım, kimseyi işten çıkarmadım” diyerek, Çiğli’de sorumluluk bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Solak; “Halkımızdan özür diliyorum”
Başkan Metin Solak, CHP iktidarının her zaman emeğin, emekçinin ve örgütlü mücadelenin yanında olduğunu belirterek, “Zaman zaman küçük aksaklıklar ve anlaşmazlıklar olsa da bunlar müzakerelerle hızla çözülmüştür. Bu süreçte bundan faydalanmak isteyen kesim unutulmamalı. Çiğli halkı projeleri görmekte ve değerlendirmektedir. Çiğli halkı bunlara alışık. Çiğli halkının gönlünden kimse CHP aşkını söküp alamaz. Bu süreçte halkımıza verdiğimiz sıkıntıdan dolayı halkımızdan özür diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından işçiler çöpleri toplamaya başladı.

Gece boyunca çöpleri toplayacak belediye işçilerine, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi ekipleri de destek veriyor.
Kaynak: İHA