AK Parti başkan adayına çirkin saldırı

CHP’li Çiğli Belediyesi’nde bir süredir maaş alamayan belediye işçileri, çöp toplamama eylemi düzenliyor.

AK Parti başkan adayına çirkin saldırı
CHP'li Çiğli Belediyesi'nde bir süredir maaş alamayan belediye işçileri, çöp toplamama eylemi düzenliyor.

Çiğli sokaklarında çöp yığınları olması nedeniyle partililerle birlikte çöpleri temizleyen ve işçilerin paralarının ödenmesi için çağrıda bulunan AK Parti Çiğli Belediye Başkan Adayı Adnan Yılmaz, bir grup CHP'li tarafından engellenmeye çalışıldı. Gruptan bir kişi görüntü almak isteyen İHA muhabirinin fotoğraf makinesini yere atarken, kameramanın görüntü almasını engelledi.

CHP'li Çiğli Belediye Başkanlığı'nda çalışan işçilerin bir süredir maaş almamaları nedeniyle başlattıkları çöp toplamama eylemi, Çiğli sokaklarında çöp yığınları oluşmasına neden oldu. Bunun üzerine partililerle birlikte çöp yığınlarının bulunduğu alanda çöpleri temizleyen AK Parti Çiğli Belediye Başkan Adayı Adnan Yılmaz, aralarında belediye işçilerinin de bulunduğu bir grup CHP'li tarafından engellenmeye çalışıldı. Yapılan çöp temizleme eyleminin partilerine zarar verdiğini, çöp toplamama eylemine siyaseti karıştırmamaları gerektiğini söyleyen grup, uzun bir süre basına açıklama yapılmasını engelledi.

Yılmaz da, amacın siyaset olmadığını belirterek "İşçilere paralarının verilmesi gerekiyor. Çiğli çöp yığınlarıyla dolu. Çöpleri temizliyoruz" dedi. Çıkan tartışmanın görüntüsünü çeken İHA muhabirinin fotoğraf makinesi gruptan bir kişi tarafından yere atılırken, yine aynı kişi İHA kameramanının görüntü almasını engelledi, tehditte bulundu.

"İŞÇİLERİN PARASINI ÖDEYİN"

Engellemelere rağmen basın açıklamasını okuyan Yılmaz, şöyle konuştu: "İşçilerin alacaklarını plansız ve programsızlık yüzünden ödemeyen belediye yönetimi bu durumlara düşmüştür. İşçiye borcu varken nostalji turnuvaları düzenlemek, festival adı altında emlak vergileriyle Çiğlili'den toplanan paraları har vurup harman savurmak bu yöneticilerin işidir. Belediye mülklerini satarak ancak kredi borcu ödeyebilen bu yöneticiler önce işçilerin alın terini zamanında ödemeyerek sonra da kenti çöpe boğarak Çiğlilileri cezalandırıyor. Biz buna asla izin vermeyeceğiz. Önce Çiğli Belediyesi yöneticileri daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi görevlerini layığıyla yapsın. İşçilere alacaklarını ödeyin. Çöp rezaletine son verin"

Çöpten şikayet eden bir kadın, "Çöpten geçilmiyor. Çocuklarımız hastalandı. Çocuğum dört gündür ateşli, yatıyor bu çöpler yüzünden" diye konuştu.
Kaynak: İHA