Palandöken'de Hafta Sonu Yoğunluğu

Türkiye ve dünyanın önemli kayak merkezlerinden Palandöken, yarıyıl tatilinin son gününde kayakseverlerle doldu.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derece ölçüldüğü Erzurum'da, kar kalınlığının 45 santimetreye ulaştığı olan Palandöken Kayak Merkezi yoğun bir gün yaşadı.
Yarıyıl tatilinin son gününde aileleriyle pisti dolduran çocuklar, anne ve babalarının yardımıyla düşe kalka kayak yapmaya çalıştı. Rusya, Ukrayna, İran, Polonya, Azerbaycan ve Gürcistan ile Türkiye'nin farklı illerinden gelen yerli ve yabancı turistler de 21 pist ve bütün liftlerin açık olduğu Palandöken'de kayak yapmanın tadını çıkardı.
Ailesi ile kayak yapmaya gelen Teoman Önder, kendileri için hafta içi veya hafta sonunun fark etmediğini, kayak yapmanın büyük bir zevk olduğunu söyledi.

Önder, "Benim için özellikle Erzurum'da kayak yapmak büyük bir zevk. Erzurumluyum ama Ankara'da yaşıyorum. Dünyanın dört bir tarafından buraya gelen insanlar var. Şehir merkezine yakın bir kayak merkezi olduğu için herkes burayı tercih ediyor" dedi.

Metin Öztürk ise yarıyıl tatili ve hafta sonu olması dolayısıyla çocuklarıyla kayak yaptıklarını, onların da tatil sürecinde kayak yapmayı öğrendiğini ifade etti.

Kaynak: AA