Çorum'da Tarımsal Sulama Faaliyetleri

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, "İhaleye çıkacak 3 gölet projesinin tamamlanmasıyla 35 bin 920 dekarlık tarım arazisi su ile buluşmuş olacak" dedi.

Uslu, yaptığı açıklamada, tarımsal sulama yatırımları kapsamında Mecitözü ilçesine bağlı Köprübaşı, Figani ve Kozören Göletleri projelerinin İhale aşamasına geldiğini belirtti.

DSİ'nin bölgede önemli yatırım projelerini hayata geçirmeye devam ettiğini vurgulayan Uslu, şunları kaydetti:
"Özellikle tarımsal sulama çalışmalarında büyük oranda ilerleme kaydettik. İl Özel İdaresi uhdesinde bulunan ve büyük yatırımlar gerektiren gölet ve sulama projeleri ile ilgili Orman ve Su İşleri Bakanımızla görüşülerek geçtiğimiz yıl Haziran ayında yapılan protokolle projelerin Devlet Su İşleri'ne devri sağlanmıştı. Bu sayede İl Özel İdaresi bütçesi büyük oranda rahatlatılmış ve köylerimize daha fazla bütçe ayırma imkanı sağlanmıştır."
Yapılan çalışmalara katkıları bulunan Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akca'ya teşekkür ettiklerini ifade eden Uslu, "Mecitözü ilçesine bağlı Köprübaşı, Kozören ve Figani Göletleri sulama projeleri tamamlanmıştır. İhaleye çıkacak 3 gölet projesinin tamamlanmasıyla 35 bin 920 dekarlık tarım arazisi su ile buluşmuş olacak" dedi.

Uslu, Osmancık Gökdere Barajı çalışmalarıyla ilgili de "2014 yılında su verisinin alınmasından sonra 2015 başında planlama çalışmalarına başlanıp 2015 su yılı verisinin de dikkate alınarak nihai formülasyon tespit edilecek ve akabinde de proje çalışmalarına hızlı bir şekilde başlanacaktır. Yapımına da 2016 yılı içerisinde başlayacak şekilde koordinasyonlu çalışma yapılacaktır" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA