Balya Yolu Kısa Sürede Tamamlanacak

Balıkesir’in Balya ilçesinde, devam eden yol yapım çalışmaları hızlanırken, 19 kilometrelik yolun yaz sonuna bitirilmesi bekleniyor.

Balya Yolu Kısa Sürede Tamamlanacak

İlçedeki konut sıkıntısı yüzünden çok sayıda çalışanın Balıkesir merkez ve diğer ilçelere geliş yaptığını anlatan Balya Kaymakam Vekili Fikret Dağ, bu nedenle yolun çok önemli olduğunu söyledi.

Balıkesir-Edremit karayolunun Güngörmez mevkiinden Balya ilçe merkezine kadar olan 19 kilometrelik yolda başlatılan genişletme çalışlarına hız verildi.

Çalışmaları yakından takip eden Kaymakam Vekili Fikret Dağ, “Balya ilçemizdeki en büyük sorunumuz halihazırda ulaşım konusundadır. Zira ilçemizin konut kapasitesi nazar-ı dikkate alındığında, kurumlarımızda çalışan personelimizin büyük kısmı Balıkesir merkez veya diğer ilçelerden gidiş geliş yapmaktadır. Ulaşım konusundaki sorunumuz çözüldüğünde hem personelimizin motivasyonu artacak hem de ilçemizin diğer merkezlerle entegrasyonu daha rahat olacaktır. Bu kapsamda, geçen hafta bizzat katıldığımız il yatırım koordinasyon toplantısında, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden katılan yetkililerin konuşmasında yol çalışmalarını devam ettirdiğini, mümkün olan en yakın zamanda kullanıma sunulacağını telakki etmiş bulunmaktayız. Umarım ilçemize hayırlı olur" dedi.

Kaynak: İHA