267 Öğretmen Adayı Pedagojik Formasyon Eğitimi Alacak
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi sertifika programına kayıt yaptıran öğretmen adayları için tanışma toplantısı düzenlendi.
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına kayıt yaptıran 267 öğretmen adayı için tanışma toplantısı düzenlendi.
Toplantıya Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Naci Tankut, Prof. Dr. Azize Toper Kaygın, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Karayılmazlar, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Çetin Semerci, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Tümen, Öğretim Üyeleri ve Daire Başkanları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, “Genç nüfusa sahip olan bir ülkelerde geleceğe yapılan en önemli yatırım eğitimdir. Eğitim yatırımında da ilk orta lise ve üniversite kademelerine öğretmen yetiştirmek te ayrı bir önem taşımaktadır. Fakültemiz 3 yıllık bir fakülte. Fakültemizde Türkiye’nin en iyi öğretmenini yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu süreçte öğretmen adaylarına 21. yüzyılın becerilerini kazandırmaya çalışıyoruz. Bu becerileri fakültemizin öğrencilerine de kazandırmaya çalışırken aynı becerileri size de kazandırmaya çalışacağız” dedi.
'MEB’İN YENİ PROGRAMLARINI ÖĞRETMEYE ÇALIŞACAĞIZ'
Öğretmen adaylarına eğitim biliminin yeni yaklaşımlarını aktaracaklarını belirten Güneş, “Milli Eğitim Bakanlığının 2005 yılından bu yana uygulamaya koyduğu yeni programları ayrıntılı bir şekilde size öğretmeye çalışacağız. Biliyorsunuz yoğun bir program. 1 yıllık eğitim sürecini bir yarıyıla sıkıştıracağız ve sizleri ağustos ayına öğretmen olacak şekilde yetiştireceğiz. 15 Haziranda derslerimizi bitirmiş olacağız. YÖK, fakültemize pedagojik formasyon eğitimi için 7 dalda 280 kontenjan verdi. Bu kontenjanlara Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Matematik ve İngilizce Bölümlerine 267 öğrenci yerleşti. Bugünden itibaren de derslere başlıyoruz” diye konuştu.
Tüm öğrencilerin merkezi bir sınava tabi olduklarını ifade eden Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Ben de bu işin sıkıntısını doğrudan değil de dolaylı yönden yaşamış bir hocanızım. Maalesef 2000’li yılların biraz öncesinde YÖK tarafından alınan bir kararla bu süreçler ülkemizde öğrencilerimizin ve ailelerinin temel sorunuydu. Bu sorunlara bazen kısmi çözümler arandı. Fakat bu çözümler hiçbir zaman Fen ve Edebiyat Fakültesi mezunlarının derdine çare olmaya yetmedi. Şuan geldiğimiz nokta sevindirici bir noktadır. Çünkü önceden olduğu gibi öğrencilerimiz yollara düşüp, Anadolu’da hangi fakülte formasyon açıyor, buraya girebilir miyim, acaba burada objektif bir sınav yapılıyor mu gibi dertlerden kurtulduk. Hepimiz merkezi bir sınava tabiyiz” dedi.