Konyalı Askerin Baba Ocağına Ateş Düştü

Van’da görev yapan askerleri taşıyan aracın kontrolden çıkarak şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada şehit olan 3 askerden biri olan Hüseyin Alıcı’nın Konya’daki baba ocağına ateş düştü.

Konyalı Askerin Baba Ocağına Ateş Düştü

Van’ın Saray ilçesinin İran sınırında bulunan Rasim Çömez Hudut Karakolu'nda görev yapan askerleri taşıyan aracın, Koçbaşı köyü yakınlarında kaza geçirmesi sonucu şehit olan askerlerden biri olan Hüseyin Alıcı’nın Çeltik ilçesine bağlı Gökpınar beldesindeki evinde gözyaşı var. Yaklaşık 6 ay önce evlendiği öğrenilen ve 3 ay önce askere giden Hüseyin Alıcı’nın eşinin de 3 aylık hamile olduğu öğrenildi. Şehidin, askere gitmeden önce annesi Döndü Alıcı’ya 'ben askerde şehit olacağım' diye söylediği yakınlarının da 'dalga geçme' diye kendisine kızdıkları öğrenildi. Şehit er Hüseyin Alıcı’nın eşi Ümmühan Alıcı’nın haberi aldıktan sonra sinir krizleri geçirdiği bildirilirken, Alıcı ailesinin evi de haberi alan belde sakinleri tarafından ziyaret yağmuruna tutuldu.

Şehit erin babası Ahmet Alıcı (53), sabah saat 10 gibi acı haberi aldıklarını belirterek, “Hüseyin'le en son dün akşam görüştük. Araçla banyo yapmaya götürüyorlarmış, askeriyede su akmadığı için oraya götürmüşler. Sanırım dönüşte de kaza yapmışlar” dedi.

Oğlunun yeni evlendiğini ve eşinin 3 aylık hamile olduğunu söyleyen gözü yaşlı baba, “İzine gelip ekinleri sulayacağım diyordu. Ama hiçbir şey nasip olmadı şehitlik nasip oldu oğluma” diye konuştu.

Amca Osman Alıcı (51) ise, yeğeninin acemi birliğini Sivas'ta yaptığını belirterek, “Dağıtımdan sonra Van’a gitti, bu sabah da Van’dan acı haberi aldık. Böyle durumlarda insanın dili tutuluyor. Köyümüzde hiç şehit yoktu ilk asker şehidimiz yeğenim oldu” şeklinde konuştu.

Şehidin diğer amcası Ramazan Alıcı (56) da, “Vatan vazifesidir, görev icabı gitti takdiri ilahide bu varmış. Vatan sağ olsun, en büyük üzüntümüz yeni evli olması ve eşinin 3 aylık hamile olmasıdır“ dedi.

Çeltik Kaymakamı Ramazan Pektaş da yaptığı açıklamada, “Elem verici bir kaza neticesinde bir erimizi şehit verdik. Üzüntülüyüz; vatanımızın, milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Şehit erin cenazesinin akşam saatlerinde Çeltik ilçesine getirileceği ve sağlık ocağındaki morga kaldırılacağı, yarın öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Gökpınar beldesinde toprağa verileceği öğrenildi.
Kaynak: İHA