Dsp Genel Başkanı Türker Uşak’ta

DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin belediye başkan adaylarını açıklamak için Uşak’a geldi.

Dsp Genel Başkanı Türker Uşak’ta

DSP Genel Başkanı Türker, ilk olarak Sivaslı ilçesi Pınarbaşı beldesini ziyaret etti. Beldedeki bir kahvehanede basın mensuplarına açıklamada bulunan Türker, “30 Mart yerel seçimlerinde DSP olarak tüm Türkiye’de aday çıkararak secime gireceğiz. Bugün de Uşak adaylarımızla ve partililerimle buluşmak üzere geldik. Uşak’ın ve şuan bulunduğumuz Pınarbaşı beldesinin değişime ihtiyacı var. 30 Mart bu değişimin olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Daha sonra Uşak’a dönen Türker, burada şehit aileleri ile bir araya gelerek sohbet etti. Türker ve beraberindekiler, ardından DSP Uşak Teşkilatı’nın organize ettiği yemeğe geçerek aday tanıtım programına katıldı.

Davul zurna eşliğinde karşılanan Türker, tek tek partilileri selamlayarak salona giriş yaptı. Türker, yaptığı konuşmada hükümete ve Kemal Derviş’e yüklendi. 2002 yılında DSP’nin iktidardan düşmesine sebep olan olaylarla bugünkü iktidar ve ana muhalefet partisinin doğduğunu söyleyen Türker, “O tarihte Türkiye’de oluşturulan kriz, kriz sonrası yurtdışından ithal edilen Kemal Derviş ve Derviş’in partimizi ikiye bölmesi. Arkasından CHP’ye geçmesi ve bütün söylediklerini CHP’ye bir gecede yutturması, yani eski söylemlerini silip ekonomi politikasını boş sayfa haline getirip, yeni bir sayfa olarak açtığı ve CHP’nin ben ortak olacağım derken AKP’nin tek başına iktidar olduğu bir sivil darbe yaşadık” diye konuştu

Ülke gündemine ilişkin açıklamalarda da bulunan Türker, konuşmasının ardından DSP Uşak Belediye Başkan Adayı Mustafa Alkan ile diğer ilçe ve belde başkan adaylarını partililere tanıtarak Uşak’tan ayrıldı.
Kaynak: İHA