Bakan Çelik, Suruç Tüneli İnşaatını Gezdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin en uzun sulama tüneli olan 17 bin 185 metre uzunluğundaki Suruç Tüneli'nde kazı çalışmalarının tamamlanması törenine katıldı.

Bakan Çelik, Suruç Tüneli İnşaatını Gezdi

DSİ 15. Bölge Müdürü Numan Doğan Gündüz'den tünelle ilgili bilgi alan Bakan Çelik, daha sonra tünel açma makinesi ile Suruç Tüneli'ndeki kazının bitirilmesini izledi. Çelik, yaptığı açıklamada, bölge ve Türkiye için tarihi bir gün yaşandığını kaydetti.

Tünelde kullanılan teknoloji sayesinde zamandan ve maliyetten kar edildiğini aktaran Bakan Çelik, 30 yıllık işin 3 yılda bitirildiğini ifade etti.

Çelik, “Mart ayının ilk yarısında da inşallah Sayın Başbakanımız'ın da katılımıyla tünel ve kanalların birleşimi sağlanacak. Su verilmeye başlanacak. Bu tarihi ana şahitlik ettiğimiz için doğrusu büyük bir mutluluk, onur ve gurur duyuyorum" dedi

Bakan Çelik, toprağın suyla biran önce buluşmasının GAP Eylem Planı çerçevesinde son derece önemli bir halka olduğunu ifade etti.

Tünelin bölge ve ülke tarımına katkı sağlayacağını vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:
"Bunun ülke ekonomisine son derece büyük katkısı olacak. Burada iş ve aş için Şanlıurfa'ya, Suruç Ovası'na koşup gelecek olan diğer illerimizden vatandaşlarımız olacak. İktidar olarak, hükümet olarak böyle anlamlı bir projeye kısa sürede imza attığımız için hakikaten mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sayın Başbakanımıza, ilgili Bakanımıza bir kez daha bu gurur verici, omuzlarımızı, alnımızı, başımızı dik tutan bu projeden dolayı şükranlarımızı, teşekkürlerimizi sunuyoruz."
Bakan Çelik, tünel gezisi öncesinde ise Suruç ilçesindeki partisine ait seçim bürosunun açılış törenine katıldı.

Çelik, buradaki konuşmasında ise yerel seçimler öncesi hazırlayacakları kitapçıklarla il merkezi ve ilçelerde yapacakları projeleri yazılı bir şekilde anlatacaklarını belirtti.

Seçim yarışının barış, kardeşlik ve huzur içerisinde geçirilmesi temennisinde bulunan Bakan Çelik, “Suruç Ovası suyla buluşuyor, artık Suruçlu kardeşim nisan ayında gidip İç Anadolu'da, Karadeniz'de başka illerde çalışmayacak. Tam tersine suyla buluşan toprak neticesinde işçilerin Suruç'a geldiği, Şanlıurfa'ya geldiği yeni bir dönem başlıyor, bereketli bir dönem başlıyor" diye konuştu

Bakan Çelik, AK Parti Suruç İlçe Binası’nı da ziyaret ederek, partililerle görüştü. Geceyi Şanlıurfa’da geçirecek olan Bakan Çelik’in pazar günü gezilerini sürdüreceği öğrenildi.
Kaynak: İHA