Trabzon Valisi Öz'ün İncelemeleri

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon'da kurulu Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Merkez Müdürü Doç. Dr. İlhan Aydın'ın da eşlik ettiği incelemelerde konuşan Öz, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'nün Türkiye'de tek olduğunu ve Türkiye'nin tüm coğrafyasına hitap ederek deniz ve kara sularında üretilen balık ve diğer deniz canlıları ile ilgili bilimsel araştırmalar yaparak koordinasyonu sağladığını belirtti.

Öz, Trabzon'un balıkçılık potansiyeli açısından iyi bir konumda olduğunu da ifade ederek, şunları kaydetti:
"Su Ürünleri Araştırma Enstitümüz, Türkiye'de su ürünleriyle ilgili balıkçılığın geliştirilmesi, denizlerin kirlilik ve diğer yönleriyle denetlenmesi konusunda çalışan örnek bir kurumumuzdur. Bu kurumun Trabzon'a önemli katkıları var. Doğu Karadeniz ve Trabzon, Türkiye'de balıkçılığın önemli merkezidir. Denizden av yoluyla balık elde edilmesinin yanında su ürünleri üreticiliği ile ilgili de önemli çalışmalar yapılıyor."
Türkiye'nin su ürünleri kapasitesinin belirlenmesinde araştırma ve geliştirme mekanizmalarının çok önemli olduğunu vurgulayan Öz, "Bu yıl yatırım programına giren ve kısa zamanda ihale edilecek 5,5 milyon lira değerindeki Su Ürünleri Gen Bankası ve Biyoteknoloji Merkezi ile ülkemiz ve bölgemizdeki su ürünlerinin hem geleceğe sağlıklı bir şekilde aktarılması hem de neslinin geliştirilmesi gerçekleştirilecektir" ifadelerini kullandı.
Öz, bölgede su ürünlerinin geliştirilmesi, korunması ve düzenli avlanmayla ilgili önemli çalışmaların yürütüldüğünü de sözlerine ekledi.
Aydın ise Vali Öz'e yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Kaynak: AA