Terör Mağdurunun Babasından Yanık Ünitesi

Kuşadası'ndaki terör saldırısında yanarak ağır yaralanan ve 3 yıl tedavi gören kişinin babası tarafından Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine yaptırılan yanık ünitesi, törenle açıldı.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, törendeki konuşmasında, üniteyi hastaneye kazandıran hayırsever Ali Çallı'ya teşekkür etti.
Birincioğlu, "Üniversitemizde el birliğiyle çok güzel ve başarılı işlere imza atıyoruz. Bunların devamı için şehirdeki hayırseverlerin bu işlere sahip çıkması, bürokratların destek olması, politikacıların merkezi hükümetin desteğini sağlamasıyla bu hizmetlerin sayısı ve kalitesi artacaktır" dedi.

Ali Çallı ise "Allah'a şükürler olsun ki böyle bir eseri yapmak bize nasip oldu. Hastaların iyileşmesine yardımcı olduysak ne mutlu bize. Hastalar, bir dua etsin yeter" diye konuştu.

Konuşmaların ardından AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ve Rektör Birincioğlu, hayırsever Ali Çallı'ya teşekkür plaketi verdi.
Kuşadası'nda 16 Temmuz 2005'te bir minibüse konulan bombanın patlatılması sonucu ikisi turist 5 kişi hayatını kaybettiği olayda, yanarak ağır yaralanan Akif Çallı, 3 yıl süren tedavinin ardından sağlığına kavuşmuştu.
Kuşadası'nda yaşayan Ali Çallı, oğlunun yaşadığı sıkıntıları başkasının yaşamaması için Adnan Menderes Üniversitesinde dönemin rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu ile görüşüp, gerekli onayı aldıktan sonra yanık ünitesinin kurulması için protokol imzalamış, yaklaşık 400 bin liraya mal olan malzemelerin teslimine rağmen eğitimli personel eksikliğinden dolayı yanık ünitesi, uzun süre açılamamıştı.
Kaynak: AA