Soçi‘de Amerika şoku!

2014 Kış Olimpiyatları açılış törenindeki görsel şovlar sırasında olimpiyat halkalarından en sağda bulunan ve Amerika'yı simgeleyen kırmızı halkanın açılmaması şok etkisi yarattı.

Soçi‘de Amerika şoku!
Rusya'nın Karadeniz'e kıyısı bulunan kenti Soçi, 2014 Kış Olimpiyatları açılış töreninde, 87 ülkeden 15 farklı disiplinde yaklaşık 2871 sporcuya hoşgeldin dedi. Açılış törenindeki görsel şovlar sırasında olimpiyat halkalarından en sağda bulunan ve Amerika'yı simgeleyen kırmızı halkanın açılmaması şok etkisi yarattı. 22. Kış Olimpiyat Oyunları, 23 Şubat 2014'te sona erecek.

Tüm dünyanın dört gözle beklediği açılış öncesi yaşanana güvenlik endişesi, insan hakları ihlali sıkıntısı ve geçikmede yaşanan hazırlıklar, organizasyon daha başlamadan açılış öncesi tanıtım kampanyasını büyük sekteye uğratsa da, Rusya'nın Oyunlar için yaptığı yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırım, şimdiye kadar ki Kış Olimpiyat Oyunları'nın yapıldığı kentlerin toplam bütçesinden daha fazla bir para anlamına geliyor.
Soçi'de Olimpiyatlara hazırlık olak şehirdeki başıboş köpekleri öldürerek sokakları temizlemeye başlanması sırasında özel bir şirketin “olabildiğince fazla” sokak köpeğini öldürmekle görevlendirildiği ortaya çıkmış, korkunç katliamla görevlendirilen Basia İmha Servisleri adlı şirketin başkanı Alexei Sorokin ise yaptığı açıklamada, “Olimpiyat oyunları sırasında saatte 130 km hızla yol alan bir kayakçının karşısına pistte başıboş bir köpeğin çıktığını düşünün!”, sözleriyle imha emrini savunmuştu.

GÜNEY KORE İLE KAPIŞMIŞTI
4 Temmuz 2007'de Guatemala'da toplanan Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) 119. oturumunda, Güney Kore’den Pyeongchang, Avusturya’dan Salzburg ve Rusya’dan Sochi oyunlara ev sahipliği yapmak için yarışmış, Pyeongchang ile finale kalan Sochi 47 oya karşılık 51 oyla oyunları düzenlemeye hak kazanmıştı.

MADALYADA İLK 3 TAHMİNİ
Oyunlar öncesi yapılan tahminler madalya sıralamasında Kanada, Norveç ve Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk 3 sırayı alacağı yönünde...

ÜLKEMİZİ KİMLER TEMSİL EDECEK?
Oyunlarda ülkemizi toplam 6 sporcu temsil edecek.

KAYAK
Kayaklı Koşu:
Kelime ÇETİNKAYA
Sabahattin OĞLAGO

Alp Disiplini:
Tuğba KOCAAĞA
Emre ŞİMŞEK

BUZ PATENİ
Buz Dansı
Alisa AGAFONOVA
Alper UÇAR