Setgem, Manisa'nın Kültür Elçiliğini Yapıyor

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) bünyesinde faaliyet gösteren ve kısa adı SETGEM olan Soma Elektrik Teknolojileri Geliştirme ve Eğitim Tesisleri İşletme Müdürlüğü 2013 yılı çalışmalarının değerlendirmesini yaptı.

SETGEM geçen yıl gerek yurt içi gerekse yurt dışından kursiyerlere verdiği eğitimlerle hem teknik olarak kursiyerleri donanımlı hale getiriyor, hem de yaptığı gezilerle Manisa ve Soma’nın kültür elçiliğini yapıyor.
SETGEM, 2013 yılı değerlendirmesinde toplamda kurum içi 1500 ve özel sektör 1000 olmak üzere 2500 kişiye eğitim vererek büyük bir başarıya imza attı. Bu kursların en büyük özelliği ise birçok kişiye iş alanı oluşturması oldu. SETGEM’den alınan sertifikayla bugüne kadar binlerce kursiyer iş sahibi oldu.

Yıl içerisinde neredeyse 365 gün aktif olarak eğitim faaliyeti veren SETGEM, 50 farklı ders branşında verdiği temel ve geliştirici eğitimler ile 235 kamu ve özel sektöre hizmet vermekte. Kurumun eğitimlerine katılmak ve çalışmaları yakından görmek için ayrıca Fransa, Belçika, Afganistan ve Libya’dan katılımlar gerçekleşti.

2013 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız’ın işyeri ile ilgili izlenimleri sonucunda SETGEM teknik ve teknolojik olarak çağın gereklilikleri içerisinde son teknoloji ile donanımı sağlandı.

Konu hakkında bilgi veren İşletme Müdürü Hayrullah Saraç, “2013 yılı bizim ve kursiyerlerimiz için çok verimli bir yıl oldu, eğitim çıtamızı her geçen yıl olduğu gibi geçen yılda yükseltmiş olduk. Her kursiyeri ayrıcalıklı görüp donanımlı bir şekilde çalışacağı kuruma gönderebilmenin gururunu yaşıyoruz. Eğitimin yanında bizi sevindiren bir başka konu ise şehir dışından gelen her kursiyerimize yaptığımız çevre gezileri ile ilçemizi sevdirerek kültür elçiliği yapmaktayız. Hem eğitim hem de tanıtımlarda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, Soma’lı hemşerilerimize teşekkür ediyorum'' dedi.

Kaynak: İHA