Kültür ve Turizm Bakanı Çelik Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "30 Mart eski Türkiye'nin tamamen geride bırakılacağı, yeni Türkiye'nin bir daha hiçbir siyasi suikastle, darbe teşebbüsü ve provokasyonla karşılaşmayacağı bir zemine oturması demektir" dedi.

Çelik, partisinin Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda düzenlediği belediye başkan aday toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin sadece bir siyasi parti olmadığını belirterek, "AK Parti yoldur, yordamdır, AK Parti bizim büyük yürüyüşümüzdür. AK Parti, bizim Afrika'ya, Asya'ya, Balkanlara olan selamımızdır. AK Parti bizim mazlum coğrafyalarla aramızdaki gönül bağıdır. AK Parti bizim Galiçya cephesine, Çanakkale cephesine, geçmişe, geleceğimize selamımızdır" diye konuştu.

Yerel seçimlerin önemine değinen Çelik, şunları söyledi:
"AK Partili olmak, bizim mazlum coğrafyamızın, medeniyet dünyamızın önündeki yegane umuttur. Sizin her demokrasi sınavında, demokrasiyi bir bayrama dönüştürmeniz, sandıkları birer emanet gibi korumanız, sandık sandık bu ülkede istikrarı, demokrasiyi inşa etmeniz, size Gazze'nin, Bosna'nın, Afrika'nın Moğolistan'ın selamını getiriyor. O nedenle şunu bileceğiz. Önümüze çıkan her demokrasi sınavı sadece Türkiye'de bir iktidar mücadelesi değildir. Türkiye'de kimin iktidar partisi olacağı kimin hangi belediyeyi alacağı meselesi değildir. Bundan çok daha büyük bir meseledir. Biz 11 yıl boyunca bir süre darbeye, belaya, provokasyona direndik ama sizin verdiğiniz destek sayesinde her darbeyi, provokasyonu aştık ve geleceğe emin adımlarla yürüdük. Şimdi önümüzde 30 Mart diye bir milat var. 30 Mart eski Türkiye'nin tamamen geride bırakılacağı, yeni Türkiye'nin bir daha hiçbir siyasi suikastle, darbe teşebbüsü ve provokasyonla karşılaşmayacağı bir zemine oturması demektir. Bunun imkanı, gücü, kudreti sadece sizin elinizdedir, bunu sadece siz gerçekleştireceksiniz."
Büyük bir medeniyet coğrafyasının gözünün Türkiye'nin üzerinde olduğunu dile getiren Çelik, geçmişten alınan güç ve geleceği daha büyük kılmak için ortaya koyulan irade ile meydana gelen partilerinin Türkiye'nin 11 yıldır kaderini değiştirdiğini anlattı.
Türkiye'de daha büyük bir istikrarı ve demokrasiyi kurarken, partilerinin kamuoyuna yansımış ya da yansımamış birçok belayı atlattığını aktaran Çelik, Başbakan Erdoğan'ın dirayetli ve azimli duruşu ile partililerin verdiği desteğin her türlü provokasyonu ortadan kaldırdığını ifade etti.

Partililere seslenen Bakan Çelik, şöyle devam etti:
"Şimdi önümüzde yine büyük bir sınav var. Herbirinize tek tek sesleniyorum; herbirinizin tuttuğu sandık, attığı her oy, verdiği her destek, Türkiye'nin 30 Mart sonrasında nasıl bir ülke olacağını, nasıl bir ülke olarak yoluna devam edeceğini birebir belirleyecek güce sahiptir. Tek bir oy demeyin, tek bir oy, tek bir sandık her biri teker teker şuna karar verecek; Türkiye milletin yönettiği bir ülke mi olacak? Güç odaklarının yönettiği bir ülke mi olacak? Biz diyoruz ki Allah'ın bize verdiği ömür ve güç sayesinde bizim için tek bir istikamet vardır; Türkiye'yi ya millet yönetecek ya millet."
AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan, Mehmet Şükrü Erdinç, İl Başkanı Fikret Yeni ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Torun'un konuşmalarının ardından Çelik, daha sonra AK Parti büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı.
Kaynak: AA