İtso Ulaşım Sorunlarına Çözüm İstedi

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası(ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITSO eski Başkanı Eyüp Avcular, Meclis Başkanı Osman Şahlan, yönetim kurulu ve meclis üyeleri, Gül Petek Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Boyacı ile birlikte Karayolları Bölge Müdürü Şenol Altıok’u ziyaret ederek sorunları anlatıp çözüm istediler.

İtso Ulaşım Sorunlarına Çözüm İstedi

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Altıok’dan Isparta-Antalya, Isparta Konya duble yol çalışmalarının hızlanması ile ilgili destek istediklerini bildirdi. Isparta-Antalya arası yatırım planında bulunmayan 80 km’lik yolun yapılmasının Ispartalılar için önemini anlattıklarını belirten Başdeğirmen, "Isparta-Antalya duble yol çalışmalarında 80 kilometrelik bir yol planlamada yer almıyor. Biz bu yolun da yapılmasını istiyoruz. Isparta ile Antalya arasındaki yolun duble olması her iki ilin de ekonomisi açısından çok önemli. Gerek Antalyalı iş adamları gerekse Ispartalı iş adamlarının iki ille bağlantıları ticari olarak çok kuvvetli. Ayrıca Isparta’da uluslararası ölçüde bir havalimanı var. Karayolunun duble olması yolu hem kısaltacak, hem de Süleyman Demirel Havalimanı'na da katkı sağlayacaktır. Antalya Havalimanı dolu olduğu zamanlarda uçaklar rahatlıkla Isparta Havalimanı’na inebilecek ve yolcu transferini karayolu ile yapabilecektir. Bu konudaki taleplerimizi Karayolları Bölge Müdürlüğü, Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı başta olmak üzere diğer ilgili Bakanlıklar nezdinde iletmeye devam edeceğiz" dedi.

Keçiborlu Yolu’ndan Isparta’ya dönen yolla ilgili de düzenleme istediklerini belirten ITSO Başkanı Başdeğirmen, Karayolları Bölge Müdürü Şenol ltıok’a bu konudaki mağduriyetleri anlattı. Isparta istikametine gidecek sürücüler için yolun kafa karıştırıcı ve kaza riskinin yüksekliğinden bahseden Başdeğirmen, "Biz Baladız Kavşağı’ndaki U dönüşünün kaldırılarak Keçiborlu Yolu’ndan Isparta’ya direk geçiş olmasını istiyoruz. Çünkü oradaki U dönüşü gerçekten sürücüler için anlamsız ve gereksiz" diye konuştu.

Karayollarındaki en büyük sorunlardan birinin de komşu illerin çıkışlarında Isparta’yı gösteren yön tabelalarının yetersizliği olduğunu belirten Başdeğirmen, "Antalya, Afyon, Denizli, Konya çıkışlarında Isparta’yı gösteren yön tabelalarının yetersiz olduğunu görüyoruz. Ayrıca Baladız Kaşağı’nda Antalya Doğu, Antalya Burdur tabelasındaki ifadelerin de Isparta Antalya Alanya olarak değiştirilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı. Bölge hastanesinin bulunduğu yola da alt ve üst geçit talep ettiklerini belirten Başdeğirmen, Isparta Eğirdir Yolu'nun da asfalt kalitesinin yükseltilerek daha düzgün hale getirilmesini istedi.
ITSO heyetinin taleplerini dinleyen Altıok ise bütün bu sorunların takipçisi olacağını ve en kısa zamanda çözüme kavuşması için yerinde incelemeler yaparak Genel Müdürlüğe ayrıntılı bir rapor sunacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA