Eto Başkanı Güler Açıklaması

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, bugüne kadar Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Eskişehir Hizmet Merkezi iş birliğince düzenledikleri uygulamalı girişimcilik eğitimlerini 638 kişinin başarıyla tamamladığını bildirdi.

ETO'dan yapılan açıklamaya göre, Güler, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Sertifika Töreni'nde yaptığı konuşmada, eğitimler sonrasında girişimcilerin büyük başarı grafiği yakaladığını ve bugüne kadar 107 kişinin iş yeri açtığını belirtti.

Eskişehir'in, girişimcilikte çok iddialı olduğunu aktaran Güler, şunları kaydetti:
"Odamız ve KOSGEB Eskişehir Hizmet Merkezi iş birliğince düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimlerini, bugüne kadar 638 kişi başarıyla tamamladı. 65'i erkek, 42'si kadın olmak üzere 107 girişimcimiz, kendi iş yerlerini açtı. Bu rakamlar, yalnızca odamıza üye olanlara aittir. Eskişehir'imiz, girişimcilikte ülkemizin en iddialı şehirlerinden biri haline gelmiştir" diye konuştu.

KOSGEB Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu da girişimcilere destek olmaya devam edeceklerini, başka şehirlerden girişimcilerin Eskişehir'e eğitim almaya gelmesinin, kentin bu noktadaki başarısını doğruladığı değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan girişimcilere belgeleri verildi.

Kaynak: AA