Ekonomi Bakanı Zeybekçi, Kütahya'da

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, ''Biz Başkanımızın önderliğinde şu anda 2023 hedeflerine ulaşmanın peşindeyiz, onun davasındayız. Bu süreçte her türlü yalana hazır olun, her türlü iftiraya hazır olun. Sizin yakınlarınızla aranızı bozmak için neler neler yapacaklar, inanamayacaksınız'' dedi.

Zeybekçi, Kültür ve Ticaret Merkezi'nde düzenlenen partisinin, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerdeki ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katıldı.

Bakan Zeybekçi, burada, partililere hitaben yaptığı konuşmada, hiç kimseye darılmadan, küsmeden, Allah rızası için bu ülkeye hizmet edeceklerini söyledi.

''Allah'ın izniyle bu ülke layık olduğu yere gidecek'' diyen Zeybekçi, şöyle konuştu:
''Sakın ola Kütahya'nın muhafazakar yapısına güvenerek, 'nasıl olsa biz Kütahya'da her türlü seçimi, çok rahat alırız' böyle bir rehavet içinde asla ve asla olmayın. Peygamber efendimizin Uhud Savaşı'ndaki talimatlarını asla unutmayın. Okçular tepesini asla unutmayın. Siyaset bir hizmet yarışıdır. Bir savaş değildir. 'Rahatız' deyip de tepeyi sakın ola terketmeyin. Sabahlara kadar tek tek, ev ev, oda oda, daire daire, iş adamları ve dernekleriyle, mahalleleriyle, sanayi siteleriyle, hemşehri dernekleriyle; girmediğimiz kapı, tutmadığımız el, gönlünü almadığımız insan asla kalmasın. Hepiniz ne kadar zor olsa da herkesi razı etmek zorundasınız. İnanmayacağınız yalanlar bile duysanız ciddiye alın.''
Türkiye'nin milli iradenin katledildiği 28 Şubat'ı gördüğünü anlatan Zeybekçi, şunları söyledi:
''Hukuksuzlukların, yolsuzlukların, adaletsizliklerin ve ahlaksızlıkların sonuna kadar her nerede ne varsa, peşinde biz olacağız. Kardeşlik iklimine önem vermeye çalışıyorum. Bu ülkede iyi niyetli olan bütün kardeşlerimizi kucaklıyoruz. Onlar bizim başımızın tacıdır. Bütün belediye başkanlarımıza ve belediye başkan adaylarımıza, teşkilatlarımıza söylüyorum. Biz herkesle kenetleneceğiz. Ülkemizi ve davamızı ileriye taşımak için hep beraber yürüyeceğiz. Biz Başkanımızın önderliğinde şu anda, 2023 hedeflerine ulaşmanın peşindeyiz, onun davasındayız. Bu süreçte her türlü yalana hazır olun, her türlü iftiraya hazır olun. Sizin yakınlarınızla aranızı bozmak için neler neler yapacaklar, inanamayacaksınız. Hele hele son döneme girdiğimizde Allah şahittir bu oyunlar hep bozulacaktır. Belediye başkanlığı çok kutsal bir kurumdur. Bütün insanların gözü sizdedir. Bütün gençlerin, çocukların gözleri sizdedir. Herkes belediye başkanına bakar. Belediye başkanı şehrin, her şeyiyle bir temsil makamı ve mekanizmasıdır. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Hata yapma hakkınız yok, hiçbir şeyi ıskalama hakkınız yok.''
Programa, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay, Soner Aksoy, Vural Kavuncu, belediye başkanı Kamil Saraçoğlu, ilçe belediye başkan adayları ile partililer katıldı.


Kaynak: AA