Çocuk Senfoni Orkestrası Şanlıurfa'da

Türkiye'nin ilk ulusal çocuk senfoni orkestrası olma özelliğini taşıyan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), Şanlıurfa'da konser verdi.

Şanlıurfa Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konserde, 2006 yılında Doğuş Grubu bünyesinde kurulan ve Türkiye'deki çeşitli konservatuvarların 11-18 yaş grubu öğrencilerinden oluşan DÇSO, müzikseverlere unutulmaz bir dinleti sundu.
Şefliğini ve Genel Müzik Direktörlüğünü Rengim Gökmen'in üstlendiği ve yaklaşık 90 öğrenciden oluşan DÇSO'ya sahnede, üç tenor olarak bilinen Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar eşlik etti. Konserde müzikseverlere, çağdaş Türk müziğinin ilk temsilcilerinden Ulvi Cemal Erkin'in "Köçekçe" ile İspanyol besteci De Falla'nın "Üç Köşeli Şapka", Fransız besteci Saint Seans'in "Bacchanale", Marquez'in "Danzon" ve Karadeniz yöresine ait "Ben seni sevdiğimi" gibi eserlerden oluşan seçkin bir repertuvar sunuldu.
Gökmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, DÇSO olarak Şanlıurfa'da ilk defa sahne aldıklarını ve çok mutlu olduklarını belirterek, dünyanın birçok ülkesinde senfoni orkestrası bulunmazken, Türkiye'de DÇSO olduğu için övünülebileceğini söyledi.

Aykut Çınar ise 3 tenör olarak ilk kez Şanlıurfa'da sanat sevenlerin karşısına çıktıklarını aktararak, "Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası ile konser yapıyor olmak bizi çok heyecanlandırıyor. Gerçekten pırıl pırıl gençlerle müzik yapmak çok keyifli. İlk kez Şanlıurfa'da olmak da bizi heyecanlandırıyor çünkü biz 3 tenor olarak tenor diyarında şarkı söyleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren konseri çok sayıda müziksever izledi. DÇSO 8 Şubat Cumartesi günü saat 19.30'da Gaziantep Şehit Kamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde sahne alacak.
Kaynak: AA