Dr. Esgin’den Nilüfer’e Çifte Müjde…

Seçim çalışmaları kapsamında görüştüğü işadamlarından tam destek alan AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa Esgin, Gürekle’ye içinde Manchester’daki gibi online kütüphanenin olacağı "Gençlik Kampusu", Cephanelik bölgesine ise "Central Park" yapacaklarını müjdeledi.

Dr. Esgin’den Nilüfer’e Çifte Müjde…

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Mustafa Esgin, güne seçim bürosuna kendisini ziyarete gelen MÜSİAD Bursa Şubesi yöneticileriyle görüşerek başladı.

MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet eden Dr. Esgin, Nilüfer için düşündükleri projelerini anlattı. Dr Esgin, daha sonra Balkan Rumeli Sanayici ve İşadamları (BALKANSİAD) Başkanı Naci Şahin’i ziyaret etti. İşadamlarından tam destek alan Dr. Esgin, ilk olarak gençlik kenti olan Nilüfer’deki Görükle Mahallesi’ne bir gençlik kampusu yapacaklarını müjdeledi. Bu projeyi Görükle’deki üniversite öğrencileriyle birlikte geliştirdiklerini belirten Esgin, “Bu merkezde aynı Manchester’deki Huddersfield Üniversitesi’nde olduğu gibi bir online kütüphane kuracağız. 500 bilgisayar, 24 saat açık. Gençlerimiz orada her türlü bilgiye bir kartla ulaşacaklar. Orada tezlerini hazırlayıp derslerine çalışacaklar. İstedikleri bilgiye istedikleri an ulaşacakları bir yer olacak. Tabii burada yüzme havuzları ve salonlarıyla burada bir spor kompleksi de olacak” dedi.

“CEPHANELİĞE CENTRAL PARK YAPILACAK”
Bir müjdeyi de Cephanelik bölgesi için veren Dr. Esgin, park alanlarıyla ilgili meseleyi yoğun bir şekilde ele aldıklarını kaydederek, “Park alanlarının dokunulmazlığının ilan edilmesini net bir şekilde ifade ediyoruz. Bizim Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Cephanelik bölgesi var. Burası, Nilüfer’in akciğerlerinden biridir. Burada kesinlikle hiçbir ağacına dokunmayacağız. Maalesef Nilüfer bunun örneklerini yaşadı. Spor merkezi yapacağız 78 tane ağaç köklendi. Orada bir doğal yaşam alanı biz kuracağız. Bu bize yakışır. 15 yıl bunu söyleyip gerçekleştiremeyenlerin bu konuda bir gündem oluşturmaya çalışması halkımızda bir karşılık bulamaz. Sorarlar, ‘15yıl boyunca ne yaptın?’. Biz cephaneliği bir park yapacağız. Bunun çalışmalarını yapacağız. Nilüfer’in Bursa’nın Central parkı, Cephanelik’te oluşacak” diye konuştu.

“NİLÜFERLİLERİN İDEOLOJİK OLARAK OY KULLANMASINI İSTEMİYORUZ”
Nilüfer ve Bursa’nın Türkiye için son derece önemli olduğunu ifade eden Dr. Esgin sözlerini şöyle sürdürdü:
“Nilüfer Bursa’nın geleceğidir. Burada işlerin iyi itmesi gerekiyor. Biz bu seçimlerde hiçbir Nilüferlinin hangi gerekçeyle olursa olsun ideolojik olarak oy kullanmasını istemiyoruz. Lütfen, projelere, duruşa baksınlar. Ve Nilüfer’in geleceğin hep birlikte inşa edelim. Ben 30 Mart akşamı, 31 Mart sabahı Nilüfer’de bir değişimin başlayacağına, bu değişimin Bursa’yı ve Türkiye’yi de çok olumlu etkileyeceğine, bunun Türkiye’de istikrarın sürmesi noktasında son derece önemli bir misyon ifade edeceğine yürekten inanıyorum”.

“NİLÜFER’İN ÇİÇEK AÇMASINI SAĞLAYACAĞIZ”
Bu arada Özlüce Mahallesi’nde kokuya sebep olan Batı Atık Su Arıtma Tesislerine yakma sistemi getirileceğini de anlatan Dr. Esgin, “Artık bu havuzlarda toplanan ve kokuya sebep olan çamurlar olmayacak. 50 dönümlük bu arsadan başlayarak Nilüfer’in çiçek açmasını sağlayacağız. Yurt dışından gelenler, bu çiçek açan Nilüfer’in zarafetiyle estetiğiyle buluşacak projeleri İnşallah bir bir görecekler. Ayrıca ilçemizdeki 64 ayrı mahallemizin sorunları ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyük proje sizi bir yere kadar ilgilendiriyor. Sizin mahallenizde karşılaştığınız küçük bir problem, sizin için daha önemli oluyor. O yüzden 64 mahallemizdeki sorunları tek tek ele aldık. Balat ve Ahmetyesevi mahallerimizin aile hekimi merkezi meselesini çözdük. Şuan konu Ankara’da, bunun takipçisiyiz. İnşallah seçim sonuna kadar aile hekimliği merkezimizi açmış olacağız” dedi.

“YAŞLI VE ENGELLİLERİMİZ İÇİN DE PROJELERİMİZ VAR”
Nilüfer’in çiçek ve suyun harmonisi içinde her yönüyle inşa edilecek bir kent olacağını sözlerine ekleyen Esgin, “Biz insan odaklılıktan bahsediyoruz. İnşallah Engellilerimiz başta olmak üzere termal rehabilitasyon merkezimizi kazandıracağız. Yaşlılarımızla ilgili projelerimiz var. Biz huzurevi modelini çok doğru bulmuyoruz. Buna yaşlı yaşam merkezi diyoruz. Hobi bahçelerimizin olduğu ve burada organik tarımın yapılacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA