Bakan Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Mustafa Kemal Atatürk ne demiş CHP’nin umurunda değil.

Çünkü Atatürk’ü kullanıyor. Onun sefasını sürüyor. İftira atarak, dedikodu yaparak bu ülke yönetilmez. Bu şekilde Atatürkçü olunmaz. Buna sahte Atatürkçü’ler denir” dedi.


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Rumelilerle birlikte Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’a destek gecesine katıldı.

Sultangazi’deki bir düğün salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Mekodonya Devlet Bakanı Hadi Nezir de katıldı.

Etkinlikte Rumeli şarkıları eşliğinde folklor grubu çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek dans etti.

Etkinlikte konuşmasını gerçekleştiren Müezzinoğlu, “Bize ve millete birçok tuzaklar kurmaya çalıştılar ama biz bu milletle birlikte yürüdük. Bunun için bütün oyunları, tezgahları bozuldu. Hemen partiyi kurduğumuz ertesi günü partiye kapatma davası bile açtılar. Dediler ki ‘Recep Tayyip Erdoğan’a siyaset yasağı var’. ‘Erdoğan, parti kurucusu olamaz’. Çünkü o parti kurucuları arasında başörtülüler var. ‘Başörtülülerden doktor, siyasetçi olmaz, öğrenci bile olamaz’ dediler ve kapatma davsı açtılar” ifadelerini kullandı.

“CHP, MİLLETE ZULÜM EDEN BİR ANLAYIŞTIR”
Vatandaşların kolaylıkla eczanelerden ilaç aldığını hatırlatan Müezzinoğlu, “Acaba böyle bir Türkiye’yi Sayın Kılıçdaroğlu SGK Genel Müdürü olduğunda rüyasında görebiliyor muydu? CHP yokluk demektir, CHP kıtlık demektir, CHP aynı zamanda zulüm demektir. Millete zulüm eden bir anlayıştır. Acaba Kılıçdaroğlu rüyasında ambulans helikopter görebiliyor muydu? Şimdi Türkiye’nin her yerinde görülüyor” şeklinde konuştu.

CHP'ye seslenen Müezzinoğlu, “Lafla ulusalcılık, milliyetçilik olmaz. Sen İskoçya’yı, Balkanları… bilmezsin. Senin tek bildiğin vardır o da rahmetli Atatürk’ü bilirsin. Mustafa Kemal Atatürk ne demiş umurunda değil ama. Çünkü Atatürk’ü kullanıyor. Onun sefasını sürüyor. Lafla peynir gemisi yürümez. İftira atarak, dedikodu yaparak bu ülke yönetilmez. Bu şekilde Atatürkçü olunmaz. Buna sahte Atatürkçüler denir” dedi.

Türkiye’nin bundan böyle kapalı kapılar ardından planlar yaparak yönetilemeyeceğini belirten Müezzinoğlu, “İster içeriden, ister dışarıdan, ister okyanus ötesinden olsun hiç fark etmez. Çünkü bu millet artık kendisiyle daha önce yapılan oyunların ağır bedellerini ödedi.

Artık yeni bedeller ödemek istemiyor” diye konuştu.

Milli hasılatın sürekli arttırdıklarını dile getiren Müezzinoğlu, "Dünyanın en güçlü 10 ekonomisi haline getireceğiz. Bunun için Türkiye’nin 3. Havalimanı, 3. Boğaz Köprüsü yapmasını, deniz altından Marmaray’ın geçilmesini kıskanıyorlar. Bunu İngiltere, Ukrayna kıskanabilir ama ey CHP, MHP sen niye kıskanıyorsun?" ifadelerini kullandı.

Sultangazi’deki dev hastanenin en kısa zamanda hizmete gireceğini ve Sultangazi’de daha çok sağlık merkezlerini açacaklarını dile getiren Müezzinoğlu, doktor bulmakta zorlandıklarını da belirtti.

5 yüz bin nüfusa sahip ilçe olduklarını hatırlatan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ilçede yüz dönümlük boş arsanın bulunduğunu dile getirerek, “Bu yüz dönümlük arazinin içerisinde 700 yataklık hastane, belediye hizmet tesisi, hükümet konakları, nikah ve düğün salonları hepsi içinde olacak. 60 bin metrekare meydan aynı zamanda 250 dönümlükte yeşil alan bıraktık” dedi.

Konuşmalarının ardından Başkan Cahit Altunay, Sağlık Mehmet Müezzinoğlu'na günün anlam ve önemini belirten bir hediye verdi.
Kaynak: İHA