Ali Uzunırmak Açıklaması

MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, mevcut belediye yönetiminin vaatlerini yerine getiremediğini öne sürerek, “Aydın’ı ortak akılla yöneteceğiz” dedi.

Ali Uzunırmak Açıklaması

TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, Çine’nin Akçaova beldesini ziyaret ederek, halkın sorunlarını yerinde dinledi.

Aydın’da belediyenin bütçesini çarçur edildiğini öne süren Ali Uzunırmak, “Kendisi köylere gitmeden, Köroğlu efsanesi gibi anılmaya başlanmıştır. Aydın belediye başkanı, siyasi hayatı boyunca, 12 senedir hiç uğramadığı köylere, dün AKP dağıtırken eleştirdiği kömür dağıtımını bugün kendisi yapmaya başladı.

Böylelikle, belediyenin bütçesini çarçur eden bir fenomen, 2014 seçimlerine bu yöntemle damga vurmaya çalışmaktadır. Aydın Belediye Başkanı bugün, agresif, dayatmacı, ‘ben yaptım oldu’ mantığı içinde, Aydın’ı yönetmektedir. Ama bu, Akçaova'ya, Karakollar'a, Mutaflar'a, Topçular köylerine böyle yansımamaktadır” dedi.

“ÖZLEM ÇERÇİOĞLU, VAATLERİNİ YERİNE GETİRMEDİ”
Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun 2009 yılında dağıttığı seçim kitapçığında vaat ettiği hiçbir yatırımı gerçekleştiremediğini öne süren Uzunırmak, “ O kitapçıkta yer alan yatırımlardan sadece 2’sini gerçekleştirmeye çalıştı. Onlardan biri ise, vaat ettiğinden zaten çok farklı. Aydın'ın ihtiyaçları doğru karşılanmamaktadır. Yatırımları doğru yönlendirilmemektedir. Yarın, bir felaketle karşılaşmamak için bugün bu zulüm düzeninden Aydın'ın kurtulması gerekmektedir. Ben, 19 yıldır siyasetin içinde yer alan kardeşiniz, ağabeyiniz olarak bütün bilgi birikim ve becerilerimle, gençliğimden gelen birikimimle, Türkiye' de dolaşmadığı tanımadığı kimse olmayan Ali Uzunırmak olarak, parlamentoda bulunduğum süre zarfında, yurtdışındaki tanıdıklarım vasıtası ile Türkiye'nin ve Dünya’nın gözünü Aydın'a dikerek, Aydın’ı, ‘yıldız bir şehir’ haline getirmek istiyorum. Bunun için 3 temel maddemiz var” diye konuştu.

“AYDIN’IN REFAHINI ARTTIRACAĞIZ”
Aydın’ı Avrupa kentlerinin seviyesine ulaştıracağını kaydeden Uzunırmak, “Birincisi; alt yapısı, üst yapısıyla, kanalizasyonundan, yollarına varıncaya kadar yapılarımızın mimarilerine varıncaya kadar, yeşil alanlarımızdan, sosyal donatılarımıza varıncaya kadar, Avrupa kentlerine uygun, çağdaş bir insanın ruhuna, kimliğine ve gözüne hitap edecek kentler meydana getireceğiz. İkincisi; refahı artan Aydın meydana getireceğiz. Bunun için projelerimiz, belediyelerin imkanlarına göre iştigal alanlarına göre şekillenecektir. Gençlerimiz ve kadınlarımız için futbol sahalarımızdan spor alanlarımıza, Kadınlarımızın rahat etmeleri, çocuklarımızın kreşlerden, özürlülerimize varıncaya kadar yatırımlarımız olacaktır” ifadelerini kullandı.

“20 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIM”
İlk bir yıl içinde 2 bin 400, ikinci yılında de Aydın’da 8 bin kişilik istihdam sağlayacağını savunan Uzunırmak, sözlerine şöyle devam etti: “Bu istihdam sayesinde, Akçaova'daki, Çine'deki vatandaşlarımız da faydalanacak. 2019 seçimlerine giderken meydana getirdiğimiz istihdam, iş hacmi 18 ile 20 bin kişi arasında olacaktır. Bunları nasıl yapacağız? Zenginleşen Aydın’ı nasıl meydana getireceğiz? Vatandaşların iştigal alanlarına göre zenginleşen bir kent için organize besi bölgelerimizden, organize sera bölgelerimize varıncaya kadar, jeotermal turizminden, sağlık turizminden, üniversiteler, ihtisas üniversitelerinin açılmasına, vatandaşların yetiştirdiği ürünlerin soğuk hava depolarının vatandaşın kar etmesine varıncaya kadar, bütün bu yatırımları zincirler halinde geçekleştireceğiz. Buralarda istihdam meydana getireceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, dün Aydın'da, Türk siyasetinde, ‘benim de Aydın için bir projem var’ diyen başka partilerdeki arkadaşları Milliyetçi Hareket Partisi altında toplanmaya davet ediyorum”
AYDIN'DAKİ 490 KÖYÜN 473'ÜNDE ÇİVİMİZ VAR
Biz Aydın'da ve Çine'nin köylerine varıncaya kadar hizmetin efendisini ispatlamış bir marka olduklarını ileri süren Uzunırmak, şunları söyledi: “Aydın'daki 490 köyün 473'ünde çivimiz vardır. Ya sosyal donatı, ya da köy konağı yapmışızdır. Veya şehir içi yolları parke döşetmişizdir. Bunu, bütün eski muhtarlarımız, müdürlerimiz, valilerimiz, belediye başkanlarımız şahittir. Ben, hiçbir parti farkı gözetmeden hizmet etmiş bir Aydın Milletvekiliyim. Bizi, Çine Barajının ödeneklerinin çıkmasında verdiğimiz mücadele ile barajdakiler tanır. Çine Devlet Hastanesi için verdiğimiz mücadele ile hastane çalışanlarından, devlet personelimize varıncaya kadar herkes bizi tanır. Köylerimize yaptığımız yardımlar ile bize teşekkür eden muhtarlarımız tanır. Onun için, Aydın'ı yeniden şekillendirmek, Aydın'ı yaşanabilir bir kent haline getirmek için, sizlere hizmet için, Ali Uzunırmak olarak, Aydın’ın Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldum. Aydınlının başka kentlere gittiğinde güven içinde, yürüyüşünün bile değiştiği, ‘ben Aydınlıyım’ diyen, bir aidiyet duygusu, bir kimlik meydana getireceğiz. Aydınlının nefes alışverişini değiştireceğim. Ülkemizin kaynakları heba edilmeyecek, şehrin kaynakları heba edilmeyecek, bu şehir, agresif tavırlarla, oldu bittiyle, ben yaptım oldu, dayatmacı tavırlarıyla yönetilmeyecek. Ortak akılla yönetilecek. Muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve basınımıza varıncaya kadar, düzenli olarak soru ve cevaplarla, bilgilendirmelerle şehrimiz yönetilecek.

30 Mart 2014 seçimleri hem Çine'nin, hem Aydınımız için çok büyük anlamlar yüklenen bir hale gelmiştir. Aydın, yeni statüsüyle Büyükşehir olmuştur ve Türkiye'de yaşanan olaylarda bu seçimin önemini daha farklı bir yere taşımıştır”
Kaynak: İHA