Taşeron İşçilerden Eylem

Siirt'te Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş'de (DEDAŞ) çalışan taşeron işçiler, emeklerinin sömürüldüğünü ileri sürerek eylem yaptı.

Cumhuriyet Meydanında toplanan Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) üyesi bir grup taşeron işçi adına açıklama yapan TES-İŞ Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ali Öncü, emek sömürüsüne karşı 6356 Sayılı Sendikalar Kanununun gereklerini yerine getireceklerini söyledi.

"Üyelerimizin yaptıkları işin asıl iş olmasına rağmen işverenin asıl çalışanı olarak değerlendirilmemesi emek sömürüsünü ve hukuksuzluğu derinleştirmektedir" diyen Öncü, şunları kaydetti:
"Üyelerimizin yasal hakları yok sayılıyor. Üyelerimizin emeklerinin sömürülmesine, yasal haklarının yok sayılmasına, çağdaş köleler gibi görülmelerine asla izin verilmeyecek. Üyelerimizin yasalardan ve hukuksal mevzuattan doğan haklarına saygı göstermeyen, bunun gereklerini yerine getirmeyen muhatap kesim ve idari mekanizmalara karşı yasal ve hukuksal mücadeleyle, meşruiyet zemininde kalarak, ciddi ve sarsıcı bir pratiğin hayata geçirilmesinde asla tereddüt edilmeyecektir. İşveren olan DEDAŞ taşeron firmaların yürüttüğü faaliyetlerin yasalara ve sözleşmelere uygunluğunu değerlendirmesi gerekir. Büyük risk ve tehlike altında çalışarak halka hizmet götüren üyelerimize dayatılan bu hukuksuzluğa, bu kara düzen köleliğe asla teslim olmayacağımızı, buna karşı var gücümüzle mücade edeceğimizi belirtiyoruz."
Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
Kaynak: AA