Taksiciler Cilvegözü Sınır Kapısı'nda Eylem Yaptı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yer alan Cilvegözü Sınır Kapısı'nda bir grup taksici, sınır kapısını bir süreliğine yaya ve araç trafiğine kapatarak eylem yaptı.

Taksiciler Cilvegözü Sınır Kapısı'nda Eylem Yaptı

Suriye’nin Babel-Hava Sınır Kapısı yakınlarında yaşanan çatışma ve patlamalardan dolayı uzun süredir yoğun olan Cilvegözü Sınır Kapısı'nda, taksi şoförleri hırsızlık yapıldığını iddia ederek Cilvegözü Sınır Kapısı'nı bir süreliğine araç ve yaya trafiğine kapatıp eylem yaptı. Cilvegözü Sınır Kapısı'nda jandarmanın geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlenirken, eylem süresince Cilvegözü Sınır Kapısı'nda uzun araç kuyruğu oluştu. Suriye tarafından Türkiye'ye geçmek için sınır kapısına gelen Suriye vatandaşları da eylem nedeniyle uzun süre kapıda beklemek zorunda kaldı.

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda taksicilerin eylem yaptığı yere gelen Reyhanlı Emniyet Müdürü Duygu Uzundurukan ile İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bülent Gülbaz vatandaşlarla görüşerek, olay hakkında bilgi aldı.

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçişlerin kontrollü olarak sürdürüldüğü, Suriye'nin Babel-Hava Sınır Kapısı yakınlarında zaman zaman gerçekleşen saldırı ve çatışmalar nedeniyle güvenlik gerekçesiyle kontrollü şekilde yapıldığı belirtildi.
Taksicilerin eylemlerinin ardından sınır kapısından geçişlerin devam ettiği öğrenildi.

Yetkililer, Cilvegözü Sınır Kapısı içerisinde yaşanan hırsızlık nedeniyle tedbirlerin artırılması için çalışma başlattı.
Kaynak: İHA