Taklit ve Tağsiş Yapan Firmalar

Türkiye Arıcılar Birliği (TAB) Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Kaba, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının taklit ve tağşiş üretim yapan firmalara yönelik Avrupa Birliği'ndeki (AB) gibi ceza sisteminin getirilmesi için çalışma başlattığını belirterek, "İnşallah kanun çıkarsa bu tür firmalar ve sülalesi, balla ilgili iş kollarında en az 10 yıl üretim yapamayacak" dedi.

Kaba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının süt ürünleri, et ve et ürünleri, bal ve takviye edici gıda üretimi yapan 25 işletmenin 32 parti ürününde taklit ve tağşiş yaptığını tespit ettiğini anımsattı.
Bakanlık yetkililerinin insan sağlığına çok önem verdiğini vurgulayan Kaba, "Sadece balla ilgili değil, gıdalarla da ilgili çalışmaları var. Bunu, bal üreticileri olarak destekliyoruz. Taklit ürün yapan firmalar tespit edilerek, minimize edilecek" dedi.

Kaba, bu tür firmaların minimize edilmesi için yeni bir kanunun çıkması gerektiğini vurgulayarak, "Bakanlık, Avrupa Birliği'nde (AB) uygulanan ceza sistemi gibi bir sistemin getirilmesi için çalışma başlattı. İnşallah kanun çıkarsa bu tür firmalar ve sülalesi, balla ilgili iş kollarında en az 10 yıl üretim yapamayacak" ifadesini kullandı.
Kanunun çıkmaması durumunda bu tür olayların önüne geçilemeyeceğini, firmaların isim değiştirerek eş ve çocukları üzerinden tekrar üretim yaptıklarını anlatan Kaba, buna yönelik çalışmaların kararlılıkla devam ettiğini bildirdi.
Kaba, tüketicilerin bu tür firmalara karşı bilinçli olmaları gerektiğini ifade ederek, sıradan yerlerden bal alınmamasını, kaliteli markaları tercih etmeleri gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA