Pyd Eşbaşkanı Abdullah, Diyarbakır'da

Suriye'deki Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) Eşbaşkanı Asya Abdullah, "Demokratik bir Suriye için komşuları başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası güçlerle diyalog kurarak ilişki içinde olmaya hazırız" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen PYD Eşbaşkanı Abdullah'ı, BDP Genel Başkan Yardımcısı ve BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak havaalanında karşıladı.
Abdullah ve Kışanak, daha sonra Suriye'deki gelişmelere ilişkin Belediye Konukevi'nde basın toplantısı düzenledi.

Abdullah, burada Kürtçe yaptığı konuşmada, "Kanton" modelinin başarılı olması ve hakların kardeşliğinin kendileri için önemli olduğunu belirtti.

"Kanton" modelinin Suriye halkının birliğini sağlayacak bir proje olduğunu savunan Abdullah, "Demokratik bir Suriye için komşuları başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası güçlerle diyalog kurarak ilişki içinde olmaya hazırız. Bu projenin Suriye için tehlikeli olduğunu ifade ediyorlar. PYD'nin bunu kendisi için istediğini söylüyorlar. Buyursunlar Rojava'ya gelsinler. Ciziri Kantonuna gidip görsünler" dedi.

Kışanak da "Kanton" modelinin başta Suriye olmak üzere Ortadoğu için örnek olduğunu savunarak, yaşanan gelişmelerden Kürt halkı adına sevinç duyduklarını sözlerine ekledi.
PYD Eşbaşkanı Abdullah, bir süre önce ağabeyini kaybeden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e de taziye ziyaretinde bulundu.
Abdullah daha sonra Mardin Bağımsız Milletvekili ve BDP Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk ile Mardin'e gitmek üzere Diyarbakır'dan ayrıldı.



Kaynak: AA