Mustafa Destici'den Önemli Açıklamalar

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı (BBP) Mustafa Destici, 17 Aralık operasyonu için, “Paralel devlet varsa üzerine gidilsin ve dış operasyonsa gereği yapılsın.

Mustafa Destici'den Önemli Açıklamalar
Ancak şunu unutmayalım ki bu paralel yapının sorumluluğu 11 senedir iktidarda olan yönetimdedir” dedi


“BENİM RAKİBİM CEMAATLER DEĞİL, SİYASİ PARTİLERDİR”
BBP lideri Destici, Habertürk'te Fatih Altaylı'ın hazırlayıp sunduğu “Teke Tek” programına konuk oldu. Son dönemlerde ‘Hizmet hareketi’ne yakın durduğu iddialarına yanıt veren Mustafa Destici, “Benim rakibim cemaatler değil, siyasi partilerdir. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarında işçi memur alımında kadrolaşma yapan hükümet, eldiven alımından merdiven alımına kadar karışan hükümet, devlet içindeki yapılaşmayı göremedi mi?” diye konuştu.

Destici, 17 Aralık operasyonu için ise, “Paralel devlet varsa üzerine gidilsin ve dış operasyonsa gereği yapılsın. Ancak şunu unutmayalım ki bu paralel yapının sorumluluğu 11 senedir iktidarda olan yönetimdedir” dedi.

TAŞERON İŞÇİLERE SÖZ VERDİ, NASIL KADROYA ALINACAĞINI ANLATTI
“Kadrolar ahbap-dost değil; ehliyet ve liyakat esasıyla doldurulsaydı bu sıkıntılar yaşanmazdı” diyen BBP Genel Başkanı Destici, “Biz herkesi eşit görerek kadrolaşma yapacağız. Örneğin 1 milyon taşeron işçi var. 1 milyon taşeron işçinin tamamını kadroya alacağım. Bütçeye hiçbir zararı da olmayacak. Zaten bu taşeron işçilerin maaşını devlet veriyor, giyim parasını, yemek parasını, yol parasını, sigorta parsını devlet veriyor. Bu da yetmiyor, ihaleyi alan şirkete kâr veriyor. Şimdi bütün bunları yapan ve şirketi zengin eden devlet, kendi vatandaşını neden kadroya almıyor. Sosyal devletin ilkesi bu değil midir? Sıkıntı kıdem tazminatıysa, işsizlik fonunda bekleyen milyarlarca para var. Bu para kıdem tazminatı olarak çok rahat verilebilir. Taşeron kardeşlerimiz ne demek istediğimizi çok iyi anlıyor. Ayrıca taşeronlar neden sendikalı hale getirilmiyor? BBP’li Sivas Belediyemizde bize bunu yaptık. Sivas Belediyesi’nde 3+3 ve 6+6 verirken biz yüzde 25ler oranında zam verdik. BBP hareketi, halkın refah ve mutluluğunu esas almaktadır” dedi.

“İLERİ DEMOKRASİLERDE, STK’LAR SİYASALLAŞMAZ”
Destici, açıklamalarına şöyle devam etti: “Bugünkü hükümet, taşeron işçilerin alımında bile siyasi ayrımcılık yapıyor. Siyasi partilerin, cemaatleri siyasi rant için kullanmalarını doğru bulmuyorum. Her cemaat ve her cemaat lideri başımızın tacıdır. BBP’nin farkı burada. Bizim önceliğimiz maneviyatçılık, ahlakçılık, demokrasidir. Bu nedenle BBP hareketi, siyasi partiler üzeri bir siyasi harekettir. STK’ların tamamına sevgiyle, ilgiyle yaklaşıyoruz. Ancak Türkiye’de STK’lar da siyasallaştırılıyor. Bu çok ciddi bir yanlış, çok tehlikeli bir hareket. İleri demokrasilerde STK’lar siyasallaşmaz. Bu hata kabul edilemez. Türkiye, ekonomisi ile övünüyor. Her hafta benzin zammı görüyoruz. Oysaki 2008’lerde doların varil fiyatı 140 Dolar’dan 105 Dolar’a düştü. Benzindeki vergi yükü kabul edilir gibi değil. Her hafta benzin zammıyla uyanıyoruz. Ödediğimiz benzin parasının 2/3’ü vergiye gidiyor.”
Kaynak: İHA