Bilecik Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı

Bilecik Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı, Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Muzaffer Tekelioğlu başkanlığında yapıldı.

Belediye Çocuk Sineması'nda gerçekleştirilen toplantıda, kent konseyi sağlık ve yaşam, çevre ve gıda güvenliği, turizm, kültür ve tanıtım, sosyal faaliyetler ile çocuk meclisi çalışma gruplarının yönergeleri görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantıda, Kent Konseyi Sağlıklı Yaşam ve Spor Galışma Grubu'nun kötü alışkanlıklarla mücadelede kurumlarla işbirliği içerisinde yaş gruplarına göre eğitim verilmesi, sosyal faaliyetler kapsamında esnafa seminer düzenlenmesi ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansına (BEBKA) sunulacak "Sultaneli Projesi", Turizm, Kültür ve Tanıtım Grubu'nun BEBKA iş birliğiyle kente yapılacak Kent Müzesi'nde sergilenmek üzere yöreye ait kültürel materyallerin toplanması ve çağrının yapılması tekliflerinin oy birliği ile Bilecik Belediye Meclisi'ne sunulmasına karar verildi.

Öte yandan toplantıda, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent Yılmaz, "Yaşayan Kent Müzesi" hakkında bilgi verdi.
Kaynak: AA