'Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi 2014'

Ekonomi Bakanlığı ile Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının desteğiyle, Rumelili Sanayici ve İş Adamları Derneği (RUMELİSİAD) tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen, "Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi 2014" 7 Şubat'ta Bursa'da yapılacak.

Zirvenin tanıtım toplantısı, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Karaloğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, geçen yıl ilki gerçekleştirilen zirvenin, Türkiye ve Balkan ülkelerindeki iş adamları için oldukça yararlı geçtiğini söyledi.

Bu yıl zirvenin ikincisinin gerçekleştirileceğini ve bu nedenle büyük mutluluk duyduklarını belirten Karaloğlu, "Zirvede asıl amaç, Türkiye ve Balkanlardaki iş adamlarının ilişkilerinin devamını sağlamak, yeni işbirlikleri kurulmasının yollarını aramak. Çok sayıda iş adamı, sivil toplum temsilcisi, yerel yönetici, hükümet temsilcileri bu zirveye katılacak" dedi.

Başkan Altepe ise zirvenin, Balkanlarla Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesi, huzur ve barışın artması konusunda yardımcı olacağını dile getirerek, bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
RUMELİSİAD Başkanı Mustafa Kırcı da küresel gücün doğru iş birlikleri ve ekonomik güç oluşturmaktan geçtiğinin altını çizerek, "RUMELİSİAD üyeleri olarak her türlü olumsuzluğu bir kenara bırakarak, ülkelerimizin refahını arttırmak amacı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Balkan Ekonomi Zirvesi'nde de amacımız Balkan ülkeleri arasındaki köprüleri geliştirmek. Bu köprüler geliştikçe bölgede güçlü izler bırakacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kulandı.
Kırcı, cuma günü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak zirveye, tüm Bursalıları davet etti.
Kaynak: AA