Niğde’de Çocuklar İçin Drama Kursu

UMAY Sanat Evi Sahibi Tiyatro Yönetmeni Emilia Ünsal, çocuklar için drama kursu verdiklerini söyledi.

Niğde’de Çocuklar İçin Drama Kursu

Çocuk eğitiminde yaratıcı drama ve müziğin ayrılmaz bir ikili olduğunu ifade eden Ünsal, aileleri çocuklarına karşı duyarlı olmaya davet etti.

Ünsal, Umay Sanat Evi’nde yaratıcı drama yolu ile çocuklara eğitim verdiklerini belirterek şunları kaydetti: “Drama bütün yaşantılarımızın aynada yansımasıdır. Drama, aslında hepimizin hayatında vardır, farkındayız veya değiliz. Drama ile konuşamayan çocukların beyin faaliyetleri artıyor, çocuklarda konuşma becerisi gelişiyor. Çocuk iki kelimelik bir cümle kuruyorsa problem giderilebilir demektir. İşte biz de tam bunu sağlamaya çalışıyoruz. Bunu başarabilmek için de önce velilerle konuşuyoruz. Bazen büyükler olarak çocuklara karşı yanlış davranışlar içerisinde bulunabiliyoruz. Çocuklara sorumluluk veriyor muyuz?Vermiyor muyuz? Kızdığımız ya da müdahale ettiğimiz yanları nelerdir? Veli olarak bunları en iyi şekilde yerine getirdiğimizi düşünebiliriz ama yanlış davranışlar çocuklarda başka alanlarda sıkıntı olarak kendini gösterebilir” dedi.

Yaratıcı dramanın, 3 yaş üstü bütün çocuklarda yapılabilen bir eğitim olduğunu söyleyen Ünsal; “ 3 yaşında çocuklarda birçok şeye karşı farkındalık başlar, o yüzden bu tür bir eğitim çocukta çok etkilidir. Eğitime aileden başlamak gerekir. Burada aile için iletişim de çok büyük önem taşımaktadır. Programda aileyi birbirine yaklaştıran çalışmalar da yapılmaktadır” dedi.

Müzik hakkında da açıklamalar yapan Ünsal, “ Müzik hayatın kendisidir. Kendisini hiçbir şekilde ifade edemeyen insan müzikle ifade edebilir, sıkıntılarını dile getirebilir. Bazı çocukların eğitiminde müzik de çok önemlidir” dedi.

Aileleri çocuklarına karşı duyarlı olmaya davet eden Emilia Ünsal, “ Çocuklarımızın varlığının kişiliğinin farkına varalım onun ayrı bir kişilik olduğunu unutmayalım” dedi.

Kaynak: İHA