Mansur Yavaş CHP zihniyetini hemen kapmış

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mansur Yavaş'ın başkan seçilmesi durumunda Ankaparkı'nı, ODTÜ Yolu'nu ve Beş Giriş Kapısı'nı yıkacağı yönündeki sözlerine cevap verdi.

Mansur Yavaş CHP zihniyetini hemen kapmış
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Beyaz TV'de yayınlanan 'Dinamit' programına katılarak yaklaşan yerel seçimleri değerlendirdi. Gökçek başkanlığı döneminde yaptığı hizmetleri anlatırken yapmayı düşündüğü projeler hakkında da bilgi verdi.

Melih Gökçek CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi durumunda Ankaparkı'nı, ODTÜ Yolu'nu Beş Giriş Kapısı'nı yıkacağını söylemesine tepki göstererek 'Solculuğu erken kapılmaya başladı. CHP Zihniyeti yapmayı değil yıkmayı bilir diyerek' konuştu.

MANSUR YAVAŞ SOLCULUĞA ERKEN BAŞLAMIŞ
Programda Latif Şimşek Mansur Yavaş Belediye başkanı seçilmesi durumunda Ankaparkı'nı, ODTÜ Yolu'nu ve sizin Ankara'nın girişine yapacağınız Beş Giriş Kapısı'nı yıkacağını söylemiş bununla ilgili ne diyeceksiniz? şeklindeki soruya Melih Gökçek şöyle cevap verdi; Erken solcu olmaya başladı. Solculuğu erken kapılmaya başladı. Tam CHP zihniyetini kapmış. Helali hoş olsun. Buradan ona oy vermeye hazırlanan ülkücü kardeşlerime sesleniyorum. Gördünüz mü hemen nasıl CHP zihniyetini kapmış. CHP zihniyeti yapmak değil yıkmaktır. Her şeye karşı olmak başarıyı engellemek demektir. Ankaparka yapılanı hizmeti ortadan kaldıracakmış. Peki o kadar yapılan masrafı ne yapacaksınız? Zamanında Boğaziçi Köprüsü'ne de bunlar karşı çıkmışlardır. Boğaz Köprüsü'nden ilk olarak kendileri geçiyor. Kapıları yıkacakmış, yıkıp ne yapacaksın? Onlar Osmanlı-Selçuklu. Sen Osmanlı Selçuklu değilsin. CHP zihniyeti olunca yıkar. Neymiş ODTÜ'lü öğrenciler isterse ODTÜ yolunu yıkacakmış. Yok kardeşim biz buna izin vermeyiz yıktırtmayız. ODTÜlü öğrenciler senin ODTÜ yolunu hemen yıkmanı isterler. ODTÜ'nün içindeki anarşistler yıkın diyeceklerdir. ODTÜ derken hepsini kasdetmiyorum. DHKP-C diye pankart açanlar var onlara yönelik söylüyorum. Demek ki yıkın derlerse ODTÜ Bulvarı ve yol yıkılacak. Ankapark'ı Ankara'nın Giriş Kapıları'nı, ODTÜ yolun yıkacağım diyor. Ankaparkı aybaşından itibaren halkın gezisine açacağım. Halk oradan gelip gezecek. Bu eserlerin yıkılmasını isteyen varsa götürsün Mansur Yavaş'a oy versinler. Yok bu eserler yıkılmasın Melih Gökçek'in desteklenmesi lazım diyorlarsa bana oy versinler. Bu kadar açık ve net. Bu kapılara bu kadar düşman olmasını anlayamadım. Bu Osmanlı Selçuklu. Sen niye buna düşmansın. Sen Osmanlı'ya Selçuklu'ya niye bu kadar düşmansın. Her şey aslına çeker derler. Demek ki bu milliyetçiyken içinde solculuk varmış. Oraya gidince aslına çekmiş. CHPliler neden yıkmak ister çünkü projeleri yoktur onlar yapmayı bilmez. Mahkemeye gidip durdurmayı bilirler. Ankara Bulvarı'nı durdurmak için kaç tane mahkeme kararı getirdiler.

ODTÜ YOLU AÇILIŞI AY SONUNDA
ODTÜ Bulvarı'na karşı çıkan gruplar ve CHP sanırım bu itirazından vazgeçti. Başbakanımızın takvimi uyarsa bu yolun açılışını Başbakanımıza yatırmak istiyorum. Ağaçsa eskisinden dik alası var. O yoldan geçmek isteyeceksiniz. Bu yoldan en çok ODTÜlüler yararlanacak. CHP'li Hüseyin Aygün'e soracağım 'sen bu yolun neyine karşın çıktın?' diyeceğim.

Melih Gökçek Başkent'te su sorunu var mı ? şeklindeki soru üzerine 'Barajlarda bir buçuk yıllık suyumuz var bir su sıkıntısı çekme gibi durumumuz yoktur.' dedi