Havalar nasıl olacak? (4 Şubat 2014)

Yüksek basınç beraberinde soğuk havayı da beraberinde getirdi. Türkiye soğuk havanın etkisi altına girdi. İşte başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere günün en yüksek sıcaklıkları...

Havalar nasıl olacak? (4 Şubat 2014)
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ve Batı Karadeniz kıyı kesimlerinde kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 6
İstanbul: Genellikle parçalı bulutlu, kuzey kesimleri yer yer çok bulutlu 9
İzmir: Parçalı bulutlu 12
Adana: Parçalı ve az bulutlu 15
Antalya: Parçalı bulutlu 15
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 9
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren hafif yağmurlu 8
Erzurum: Az bulutlu (İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor) -9
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 6

KİRPİKLERİNE KADAR BUZ TUTTULAR
Kars'ta yağan karın ardından Sibirya soğukları etkili olmaya başladı. Gece kente hava sıcaklığı sıfırın altında 32 derece olurken, gündüz hava sıcaklığı termometrelerde eksi 25'i gösterdi.

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Kars'a vatandaşların ağzından çıkan nefes dondu. Bereleri ve ve atkıları donan vatandaşlar erken saatlerde işlerine giderken adeta soğukla mücadele etti. Bir vatandaş kirpiklerine kadar donarken, bir işyerinin camları da komple buz tuttu.

Kars'ta etkili olan soğuklardan ise bir çok aracın üzeri battaniye, kilim ve halıyla kapatıldı. Ev ve iş yerlerinin suları donarken, soğukların önümüzdeki günlerde de etkili olacağı kaydedildi.

Öte yandan, Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 32 dereceyle Kars'ta ölçüldü.

Kaynak: İHA