Ekonomist Anadolu 500 Ödül Töreni

SANKO Holding ve Sanko Enerji, Ekonomist Dergisi ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliği ve Turkcell’in desteği ile düzenlenen Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi araştırmasında ödüllendirildi.

Ekonomist Anadolu 500 Ödül Töreni

İstanbul Swissotel’de gerçekleştirilen törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Denizli Valisi Abdulkadir Demir, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zeki Konukoğlu, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, Capital ve Ekonomist Dergileri Genel Yayın Direktörü Rauf Ateş ile ödül alan firma temsilcileri katıldı.

Capital ve Ekonomist Dergileri Genel Yayın Direktörü Rauf Ateş, araştırmanın bu yıl onuncusunun düzenlendiğini anımsatarak, “İlk düzenlediğimizde, bize, ‘Anadolu’da listeye girecek 250 firmayı nereden bulacaksınız’ diye sormuşlardı. O zaman 250 firma ile başlattığımız araştırma 500 firmaya çıkarıldı, bin firmaya doğru gidiyor” dedi.

Ateş, 30-40 yıl önce Türkiye ’de kurulan şirketlerin yüzde 90’ının İstanbul’da, yüzde 10’unun Anadolu’da olduğunu, günümüzde İstanbul’un oranının yüzde 20’lere gerilediğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Zeybekçi ve TEB Genel Müdürü Leblebici’nin konuşmalarının ardından, ödül törenine geçildi.

Ekonomist Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu, araştırmada, en çok şirketi bulunan guruplar arasında üçüncü sırada yer alan SANKO Holding’in ödülünü, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zeki Konukoğlu’na takdim etti.

TEB Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu, cirosunu en çok artıran şirketler kategorisinde ikinci sırada yer alan Sanko Enerji’nin ödülünü, Sanko Enerji Yönetim Kurulu Başkan ı Süleyman İlden’e sundu.

Tören. ödül alan firma temsilcilerinin birlikte fotoğraf çektirmeleri ve gala yemeğinin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA