Aksaray'dan Suriye'ye 3 Tır Yardım Daha

Aksaray'da İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Suriye'deki savaş mağduru insanlara yönelik 3 TIR dolusu yardım malzemesi gönderildi.

Aksaray'dan Suriye'ye 3 Tır Yardım Daha

Bugüne kadar toplam 4 TIR gıda ve giyim malzemesinin gönderildiğini ifade eden Dernek Şefi Önder Özkan, malzemelerin un, bebek maması, bebek bisküvisi, makarna, kuru gıda, bayan-erkek-çocuk kıyafeti ve ayakkabıdan ibaret olduğunu söyledi.

Aksaray halkının kampanyanın devam etmesi yönündeki ısrarlı talepleri doğrultusunda sürenin Mart ayına kadar uzatılmasının kararlaştırıldığını belirten Özkan, bölgede kıyafet ihtiyacının büyük ölçüde karşılanmış durumda olduğunu, Şubat ayı boyunca Büyük Bölcek Caddesi’ndeki yardım kabul noktasında sadece battaniye, un, bebek maması, bebek bisküvisi, makarna, gibi kuru gıda kabul edileceğini belirtti.

Muhtaç olduğu tahmin edilen bazı vatandaşların bile imkanlarını zorlayıp para, gıda, gibi yardım yaptıklarını söyleyen Özkan, “Milletimizdeki infak duygusunun ne derece kuvvetli olduğunun ispatıdır” dedi.

Önder Özkan, "Eskil ilçesinin Gönül Bağı Derneği’nin değerli başkan ve üyelerinin gayretleriyle toplanan bir TIR'dan fazla malzeme, aynı gün dualarla İHH yetkililerine teslim edilmiş ve kafileye yetiştirilmiştir. Eskil halkının, belediye binası önünde sergiledikleri coşkulu destek, hayır işlerinde ne kadar öncü ve istekli olduklarını göstermiştir. Kendilerine şükranlarımızı sunar, hayırlarının kabulünü Rabbimizden niyaz ederiz. İHH teşkilatı olarak, ilimizde hizmet veren birçok STK, kurum, kuruluş ve hayırseverler bir aylık kampanya süresince çok ciddi destek verdiler. Bunların yanı sıra birçok özel kurum ve kuruluşlar da destek çıktı. Herkese çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından dualar edildi, Kur'an-ı Kerim okundu ve yardım malzemeleri taşıyan 3 TIR Suriye'ye yola çıktı.
Kaynak: İHA