Ak Partiden Kurucaşile’ye Dev Yatırım

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kurucaşile Geleneksel Tekne ve yat yapımı projesinin alt yapı işlerinin ihalesinin 24 Şubat 2014 tarihinde Kurucaşile Kaymakamlığı'nda gerçekleştirileceğini açıkladı.

Ak Partiden Kurucaşile’ye Dev Yatırım

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kurucaşile Tekkeönü Piri Reis Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ile Kurucaşile Kaymakamlığının proje ortağı olarak başvurduğu 2013 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında, 630 bin lira ödenek ayrılan Geleneksel Tekne ve yat yapımı projesinin alt yapı işlerinin ihalesinin 24 Şubat 2014 tarihinde Kurucaşile Kaymakamlığında gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kurucaşile Tekkeönü Piri Reis Küçük Sanayi Sitesi Projesinin toplam bütçesinin 840 bin TL olduğunu belirten Milletvekili Tunç, projenin yüzde 75’i olan 630 bin TL’nin Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacağını söyledi.

Projenin amacının Tekkeönü Piri Reis Küçük Sanayi Sitesi'nin alt yapı sorununun çözülmesi olduğunu belirten Tunç, “ Alt yapı eksikliğini gidermiş, modern atölyelere kavuşmuş tekne yapımcılığı, tüm dünyada doğal yapı malzemelerine dönüşüm yaşandığı bir dönemde hem doğal ahşap malzemeyi hiç terk etmemiş olmanın hem de modern altyapıya sahip Tekne Yapım Yerlerine kavuşmuş olmanın avantajını kullanacak, bölgesel gelişmeyi hızlandıracak ve ciddi bir rekabet gücüne sahip olacaktır” dedi.

Tekkeönü sahilindeki tersane sitesinin altyapısının iyileştirilmesiyle, Bölgede kümeleşme sağlanarak ortak iş yapma ve ortak proje kültürünün geliştirileceğini belirten Milletvekili Tunç, Ahşap yat ve tekne yapımı sayısının artacağını söyledi.

Yapılan altyapı çalışması sayesinde enerjinin verimli kullanılmasının sağlanacağını belirten Milletvekili Yılmaz Tunç, “ Ahşap yat ve tekne yapımında kullanılan mefruşatın temini için atölyeler kurularak ahşap yat ve tekne yapımında kalite artacaktır. Burada Kurucaşile ve Tekkeönü’nün, dünya yat ve tekne piyasalarındaki pazar payının artacağını söyleyebiliriz. Ayrıca bölgeye gelen yabancı turist sayısı da artarak, Bartın ilinin ve dolayısıyla TR 81 bölgesinin tanıtımı dünya çapında yapılmış olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA