Suriyeli Sığınmacılara Yardım Malzemesi

Deniz Feneri Derneği Ege Bölge Temsilciliği'nce, bağışlanan gıda, giyim ve temizlik malzemelerinden oluşan yardım malzemeleri, Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere İzmir'den yola çıkarıldı.

Deniz Feneri Derneği Ege Bölge Sorumlusu Harun Ece, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneklerinin insan ve muhtaç olan herkese yardım eden bir kuruluş olduğunu, Suriye'nin de muhtaçlığın zirvesinde bulunduğunu söyledi.

Hem Suriye'deki mağdurlara hem de bu ülkeden Türkiye'ye gelmiş olanlara yoğun şekilde yardım yaptıklarını dile getiren Ece, giyim, hasta bezi, temizlik malzemesi ve gıdalardan oluşan 1 tırlık yardımın daha yola çıkarıldığını dile getirdi.
Bir ay içerisinde İzmir'den başka bir tırın daha gönderileceğini ifade eden Ece, "Bağışçılarımızın yaptığı bu yardımlar Şanlıurfa'ya gidecek. Oradan Suriye içine ve sınırdaki Suriyelilere dağıtılacak. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını diliyorum. İnsanlar orada soğuktan ve açlıktan ölmek üzereler. İnsan olan ve vicdanı bulunan herkesin duyarlı olması gerekiyor ki kendi de benzer duruma düştüğü zaman başkalarından istemeye hakkı olsun. Bağışçılarımızın yardımını bekliyoruz. Yardım yapmak isteyenler sadece bize telefonla ulaşabilir" diye konuştu.

Kaynak: AA