Organlarıyla Hayat Verecek

Balıkesir'de beyin ölümü gerçekleşen 45 yaşındaki Aydın Yıldırım'ın organları nakil bekleyen 7 kişiye umut olacak.

Şiddetli baş ağrısı şikayetiyle 4 gün önce Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılan Yıldırım, geçirdiği beyin ameliyatı sonrası yoğun bakımda bekletildi. Bu süre sonunda doktorların beyin ölümünün gerçekleştiğini belirtmeleri üzerine hastanenin organ nakil koordinasyon birimi görevlileri, Yıldırım'ın yakınlarından organ bağışı için izin istedi.
Gerekli izinlerin alınmasının ardından Bursa Uludağ Üniversitesi'nden gelen ekip, Yıldırım'ın karaciğer, kalp, pankreas, böbrekleri ve korneaları operasyonla aldı.
Yıldırım'ın akrabalarından Sedat Kuşlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeğenlerini kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi.

Herkesin bu gibi durumlarda organlarını bağışlaması gerektiğini ifade eden Kuşlu, "Yeğenimiz genç yaşta vefat etti. Kendisi iyi bir insandı meyve sebze işleriyle uğraşırdı. Evli 2 kız çocuğu babasıydı. Rahatsızlığı baş ağrısıyla başladı.

Başının şiddetli bir şekilde ağrıdığını, mide bulantısı olduğunu söyledi.

Bunun üzerine Atatürk Devlet Hastanesine getirildi.

3-4 saat süren beyin ameliyatının ardından yoğun bakıma alındı. 4 gün yoğun bakımda bekletildikten sonra beyin ölümü gerçekleşti" dedi.

Uludağ Üniversitesinden gelen nakil ekibinde yer alan Dr. Ziya Dündar ise Yıldırım'ın organlarının Antalya, Bursa ve İstanbul'da bekleyen hastalara nakledileceğini kaydetti.

Kaynak: AA