Bartın’da Şehitler Anıtı Açılışı Yapıldı

Bartın Belediyesi tarafından yaptırılan, Şehitler Anıtı düzenlenen törenle açıldı.

Bartın’da Şehitler Anıtı Açılışı Yapıldı

Açılış törenine Bartın Valisi Ali Çınar, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayrettin Gencel, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan, “Bartın Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayrettin Gencel, “Böylesine güzel bir eserin açılışında burada toplandık. Ben şöyle düşünüyorum. Zaman Zaman manevi duygularımızdan uzaklaştığımızı düşünüyorum. Böylesine anlamlı bir zamanda, böylesine anlamlı bir eseri açmak değerini daha çok arttırıyor. Daha önce bana Çanakkale Şehitliklerini gezmek nasip oldu. Duygu yoğunluğu içinde gezdim. Hatta orada olmadığımız için, oradaki şehitlikte olmadığım için kendi kendime hayıflandım. Bende zaman zaman şehitliği yapım aşamasında geceleri gezdim. Bir gece geldim, yalnız başıma burada ağladım. Çünkü burada ismi yazılan şehitlerimizin arasında belki benimde ismim de olacaktı. Kısmet olmadı biz gazi olduk. Arkadaşlarımız şehit oldular. Onlar için ne yapsak azdır” dedi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın yaptığı konuşmada, “Vatanın vatan olması için şehitlerin olması gerekiyor. Kime nasip olur o belli olmuyor. Allah yolunda ölenleri sakın ölü saymayın diyor mübarek, onlar ölü değil diridirler. O noktada, ilk önce manevi değerlere sahip çıkma anlamında Peygamberimizin sancaktarı Ebu Derda Türbesini yeniden düzenledik. Buraya da şehitlerimize yakışır bir anıt kazandırdık. Şehitlerimize, gazilerimize saygı çok önemlidir diyerek, burayı nasıl yapalım diye çok düşündük. Belediye ve çalışanlarımızın imkanlarıyla emekleriyle burayı bu hale getirdik” dedi.

Son olarak konuşmasını yapan Bartın Valisi Ali Çınar, “Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Bugün şehrimizde, şehir mezarlığımızda bulunan Şehitlik Anıtının açılışı münasebetiyle birlikte bulunuyoruz. Bu toprakların vatan yapılmasında, bizim huzur ve güven içerisinde yaşamamız için emeği olan canlarını feda eden aziz şehitlerimizin hatırasına ne yapsak azdır. Ama en azından onların bu milletin bir emaneti olduğunu, bu devletin birer emaneti olduğunu hiç olmasa da bu anıtın önünde yazarak ölümsüzleştirmek istedik. Bu görev ülkemiz devletimiz milletimiz durdukça hep daha ileriye giderek devam edecektir. Geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez. Biz bugün bu toprakların vatan yaptıysak, şehitlerimizin kanları ve canlarıyla vatan yaptık. Bu anıtın burada yapılmasında belediye büyük bir özveri gösterdi. Garnizon komutanlığı ile Şehit Aileleri ve Gazileri Derneğinin de emekleri var” dedi.

Okunan Kuran’ı Kerim sonrası Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz dua yaptırdı. Son olarak protokol üyeleri şehitlik anıtını gezerek, şehit aileleri ile fotoğraf çektirdi.
Kaynak: İHA