Ali İsmail Korkmaz davasında arbede

Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesi ile ilgili dava Kayseri’de yoğun güvenlik önlemleri altında başladı. İşte detaylar...

Ali İsmail Korkmaz davasında arbede
Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesi ile ilgili dava başladı. Davanın görüleceği eski adliye binası çevresine dün barikat kuran Emniyet Müdürlüğü, gece boyunca Kayseri'ye dava için gelenlerin bulunduğu otobüsleri kontrol etti.

Sabah saatlerinde en üst seviyeye çıkarılan güvenlik önlemleri çerçevesinde TOMA'lar ve çevik kuvvet ile çevre illerden gelen takviye ekipler görev yerlerini aldı.

SANIKLAR ADLİYEYE GETİRİLDİ
Kayseri'de, eski adliye binasında görülecek olan dava öncesinde, arama noktalarından geçmek isteyen ve davaya müdahil olmak isteyen avukatlar ile polis arasında tartışma çıktı. Tartışmanın yatışması sonrasında, Ali İsmail Korkmaz davasının tutuklu 5 sanığı cezaevi aracı ile eski adliye binasının arka kapısına getirildi.

Sanıklar, jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri çerçevesinde içeriye alındı.

DURUŞMADA SİLAH İDDİASI
Ali İsmail Korkmaz'ın avukatlarının uyarısı üzerine, belinde silah olduğu ileri sürülen kişi, görevliler tarafından apar topar salonun dışına çıkarıldı. Mahkeme başkanı, dışarı çıkarılan silahlı kişinin, salona tekrar alınarak kimlik tespitinin yapılacağını söyledi.

Bu arada, 2 sivil polisin de silahlarıyla içeriye girdiğinin ortaya çıkması sonrasında, duruşma salonunda bir kez daha ortalık karıştı. Avukatlar, sivil polislerin de kimlik tespitinin yapılarak dışarı çıkarılmasını istedi. Şu anda yargılama, çıkan gerginlik üzerine durdu.

'ÜZÜLDÜN MÜ, SEVİNDİN Mİ?'

Kayseri eski Adliye Binası'nda görülen duruşmada, belinde silah olduğu iddia edilerek duruşma salonundan çıkarılan kişinin, Afyonkarahisar 58. Piyade Alayında görevli Uzman Çavuş İ.K. olduğu ifade edildi. Uzman Çavuş İ.K.'nın ifadesi, mahkeme heyetince alındı. Uzman Çavuş İ.K. ifadesinde, ''Sanıklardan Mevlüt Saldoğan benim teyzemin oğludur. Ailesinin buraya geleceğini öğrendim, ben de onu uzun süredir görmemiştim. Onu görmek için duruşmaya girdim. Duruşmada bir bayan avukatla konuştum. Bana, 'İsmail Korkmaz'ın ölümüne üzüldün mü, sevindin mi' diye sordu. Ben de karıncanın ölmesine bile üzülürüm dedim. Bana kimliğimi sordu, kimliğimi göstermeyince tartışma çıktı. Üzerimde de herhangi bir silah yoktu'' diye konuştu.

Uzman Çavuş İ.K. ile tartışan avukatlar ise, ''Biz 3 kişiydik ve silaha dokunduk'' iddiasında bulundu.

EMEL KORKMAZ AÇIKLAMASI

Kayseri'de görülen davaya katılan Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, duruşma arasında dışarıya çıkıp adliye önünde eyleme destek veren gruplara seslendi. ‘Katilleri korumaya çalışıyorlar' diyen Emel Korkmaz, “Dava şimdi başlayacak. Katilleri korumaya çalışıyorlar ama biz o barikatı aştık. Katillere Ali İsmail'in fotoğrafını gösterdik ama bakamadılar. Hesap verecekler. Onlar hesap verecekler, kaçamazlar. Şimdi dava başlayacak” dedi.

'ORAYA DEĞİL BURAYA BAK'
Emel Korkmaz, duruşma salonunda sanıklara dönerek 'O pis ellerinizde dokunmayın çocuğuma, nasıl bakabiliyorsunuz çocuklarınızın yüzüne. Ben Ali'yi temiz ellerimle büyüttüm' diye feryat etti. Bu esnada salondaki avukatların ağladığı görüldü.

Anne Korkmaz, elindeki oğlunun çerçeveli büyük fotoğrafını sanık polisin suratına tutup, 'Oraya değil buraya bak, çocuğum var derken gözlerimin içine bak' dedi.

Ali İsmail Korkmaz davasında arbede