Sivil Toplum ve Demokrasi Konferansı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Dünkü gladyo neyse, dünkü derin devlet neyse, dünkü derin ittifaklar neyse, herkes bilsin ki 17 Aralık darbesi bunun ta kendisidir" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin, Gebze Kültür Merkezi'nde Sivil toplum ve Demokrasi Konferansı'nda konuşan Soylu, geçmişte yaşanan darbelerin ülkeye çok büyük zarar verdiğini belirtti.

Darbelerin ülkeye kaybettirdiklerini rakamlarla anlatan Soylu, "Dünkü gladyo neyse, dünkü derin devlet neyse, dünkü derin ittifaklar neyse, herkes bilsin ki 17 Aralık darbesi bunun ta kendisidir. 17 Aralık bunun devamıdır. Bunu çok net şekilde sizlerle paylaşmak isterim" diye konuştu.

Türkiye'nin 28 Şubat sürecinde ekonomik olarak çok büyük bir zafiyet ve faiz cenderesinin içerisine sokulduğunu ifade eden Soylu, şunları söyledi:
"Bir taraftan Sovyet Rusya'nın dağıldığı, diğer taraftan Berlin duvarının yıkıldığı, diğer taraftan doğu blokunun neredeyse tamamen ortadan kalktığı, farklı noktalara doğru savrulduğu dünyada küreselleşmesinin, globalleşmenin başladığı dünyada ve bu yeni dünya bir fırsatı yönetme konusundaki iradesini ortaya koyduğu zaman diliminde, 28 Şubat sürecinde büyüyen Türkiye değil, yeni pazarlara doğru adım atan bir Türkiye değil, tam tersi küçülen, daralan ekonomisi zayıflayan ve öz güveni gittikçe alt seviyelere doğru giden bir Türkiye tablosu ortaya koymaya çalışıldı. 28 Şubat çok kapsamlı bir mühendisliktir. 1960'tan daha kapsamlı, 1981 ve 1980'den daha kapsamlı ama millet bu kapsamlı mühendisliği bir şekilde anlamış, 28 Şubat'tan itibaren millet, Türkiye'yi bu tezgaha düşürmeye çalışanlara karşı kıyamda durmaktadır. Hem demokrasiye sahip hem milletine sahip çıkma noktasında bir gün sarsılan irade ortaya koymamıştır ve bunu devam ettirmektedir."
(Sürecek)
Kaynak: AA