Kozan Ticaret Odası Meclis Toplantısı

Kozan Ticaret Odası (KTO) meclis üyeleri, emniyet müdürlüğü yetkilileri ile odanın genç girişimci ve kadın girişimciler kurulu temsilcileriyle bir araya geldi.

KTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Meclis Başkanı Yaşar Çelen'in başkanlığında düzenlenen aylık olağan meclis toplantısına, İlçe Emniyet Müdür Vekili Serkan Üzülmez, Emniyet Müdür Yardımcısı Oktay Kavurma, Asayiş Büro Amiri Komiser Turan Atlı ile KTO Genç Girişimciler Kurulu Temsilcisi Halim Kılıçlı ile Kadın Girişimciler Kurulu Temsilcisi Ayça Gezer de katıldı.

İlçedeki sosyal ve ekonomik gelişmeler ile güvenlik konularının ele alındığı toplantıda konuşan İlçe Emniyet Müdür Vekili Serkan Üzülmez, madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile mücadele konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Üzülmez, özellikle uyuşturucu ve hırsızlıklık gibi olaylara karıştığı tespit edilen gençlere eğitim vermek ve destek olmak amacıyla "Yaşam Koçluğu Projesi'ni uygulamaya koyduklarını belirtti.

İlçede geçen yıllara oranla kazalarda yüzde 30 azalma olduğunu ve mala karşı işlenen suçlardaki yakalamalarda Türkiye genelinin üstünde bir oran olan yüzde 75' e ulaştıklarını anlatan Üzülmez, elde edilen başarıların emniyet ve ilçe halkı adına sevindirici olduğunu, sivil toplum kuruluşlarının öneri ve değrlendirmelerini de bu kapsamda önemsediklerini kaydetti.

Üzülmez, suç ve suçlunun tespit edilmesinde güvenlik kameralarından yararlandıklarını, bu sebeple oda üyesi iş adamları ve esnafın iş yerlerine yüksek çözünürlüklü güvenlik kameraları taktırmalarının mal ve can güvenliğinin sağlanmasında yararlı olacağını söyledi.

Genç Girişimciler Kurulu Temsilcisi Kılıçlı ile Kadın Girişimciler Kurulu Temsilcisi Gezer ise kadın ve genç girişimcilere sağlanan eğitim ve kredi desteklerine ilişkin bilgi verdiler.
Meclis Başkanı Çelen ile Oda Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Baysal da emniyetin çalışmalarına odanın gücü oranında destek vereceklerini ve oda üyelerini bilgilendireceklerini belirterek, odayı, ilçenin ve mesleki sorunların masaya yatırılıp tartışıldığı, sektörlerin çalışmalarının değerlendirilerek sorunlara çözüm bulunduğu bir yer haline getirmeye çalıştıklarını kaydettiler.


Kaynak: AA