Diyarbakır'da Karakol Yapımı Gerginliği

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Abalı Jandarma Karakolu yapımını protesto eden, molotofkokteyli ve taşla saldıran gruba, güvenlik güçlerince müdahale edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Lice ilçesinde Abalı Jandarma Karakol Komutanlığı inşaatına yönelik bir grup tarafından protesto eylemi ve basın açıklaması yapılacağı bilgisi üzerine söz konusu bölgede, güvenlik kuvvetleri tarafından gerekli emniyet tedbirlerinin alındığı kaydedildi.
Yaklaşık bin 100 kişiden oluşan grubun, karakol inşaatını protesto etmek amacıyla, 127 araç ile Lice ilçesi Abalı köyüne ulaştığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
"Grup tarafından yeni karakol inşaatına yakın bir bölgede basın açıklaması yapılmıştır. Ancak aralarında yüzleri maskeli yaklaşık 100 kişiden oluşan bir grup, bölgedeki güvenlik güçlerine molotofkokteyli, havai fişek ve taşlarla saldırıda bulundu. Diyarbakır-Bingöl karayolu bu grup tarafından geçici bir süre trafiğe kapatılmıştır. Bunun üzerine güvenlik kuvvetleri tarafından yapılan müdahale ile taşkınlık yapan grup dağıtılmış ve yol tekrar trafiğe açılmıştır."
Kaynak: AA